“Lapse kingades” nädal pakub tegevust nii lastele kui vanematele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere põhikooli III klassi lapsed avaldasid mängides ja võisteldes oma arvamust selle kohta, kelle moodi nad tahvad olla või mis on nende unistuste töö.
Rakvere põhikooli III klassi lapsed avaldasid mängides ja võisteldes oma arvamust selle kohta, kelle moodi nad tahvad olla või mis on nende unistuste töö. Foto: Meelis Meilbaum

28. maist 2. juunini toimub Rakveres lastele ja peredele mõeldud nädal “Lapse kingades”. Selle nädala jooksul saavad nii lapsed kui vanemad osaleda töötubades, loengutes, kuulata kontserte.

Ettevõtmise korraldab Rakvere Karmeli kogudus koostöös Rakvere linnavalitsuse ja mitme ettevõttega.
“Lapse kingades” nädala jooksul on mitmekümnel Rakvere V klassi õpilasel võimalik kogeda unistuste tööpäeva. “Tahame õpilastele pakkuda kogemust, mis enamikul meist, tänastest täiskasvanutest, on lapsepõlvest olemas – olla oma isa või emaga kaasas tema töökohal,” rääkis üks ettevõtmise eestvedajatest Merle Kotiesen. “Paraku on oma töökogemuse edasiandmine tänapäeva vanematel üsna keeruline nii seaduste kui ühiskondliku arvamuse tõttu.”
Nõnda näevad lapsed lähedalt, mida kujutab endast olla õmbleja, keevitaja või talunik.
Põnevamatest ametitest saab näha-kuulda Tallinki meremeestelt ja Estonian Airi stjuardessidelt ning nendega ka ühe reisi kaasa teha. Kokku avavad oma uksed Rakvere koolilastele üheksa ettevõtet ja igasse töökohta on linna koolide vahel loositud laste seast viis soovijat.
Et teada saada, kuidas lapsed ise sooviksid tähistada lastekaitsepäeva, külastas korraldusmeeskond mõningaid klasse Rakvere koolides, kus lapsed mängude ja võistluste kaudu oma arvamust avaldasid selle kohta, kelle moodi nad tahavad olla või mis on nende unistuste töö.
“Lastel on väga julged ideed, näiteks on päris mitu last kirjutanud, et ühel vägeval lastepeol peaks olema grillimine või kohvik, mida me ka 1. juunil Rakvres Kalevi võimla õuel lastepeol teeme. Nimelt avatakse Vanaema kohvik ning kõik, kel pole kiire, saavad seal aega veeta ja päeva nautida. Igatahes tahame selle ürituse korraldamisel arvestada võimalikult palju laste ideedega,” rääkis Merle Kotiesen.
Lastekaitsepäeva pidu on suunatud 5-12aastastele lastele ning eelregistreerimisel ka lasteaiarühmadele ja algklassidele.
Kui reede, 1. juuni on mõeldud lastele, siis lastevanematele toimuvad sama nädala sees temaatilised kohvikuõhtud.
Esmaspäeva õhtul arutleb pereisa ja ettevõtte juht Meelis Einstein Teatrikohvikus selle üle, kas raha paneb peres rattad käima või laseb kummid tühjaks.
Kolmapäeva õhtul jagab Hagari kohvikus oma kogemusi koolistressist Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi õpetaja Jose Maria Cameani.
Reede õhtul on Art Cafe’s perekond Liivamägi ja Palu mõtisklemas selle üle, kuidas leida kiires elutempos tasakaalu pere, töö ja hobide vahel. Kõik kohvikuõhtud algavad kell 19.
Laupäeval, 2. juunil on Rakvere teatris perepäev, kus kahe tunni jooksul saavad lapsed lustida mängutoas.
Lapsevanemad võivad samal ajal kuulata endale huvipakkuvat loengut, mis puudutab paarisuhet või laste kasvatamist.
Pärast loenguid on võimalik vestelda psühholoogidest lektoritega.
Õhtu lõpeb meeleoluka heategevuskontserdiga, kus esineb Laulupealinna koor Kärdlast ning mille tulu läheb Gruusias põgenikelaagris elavate laste kultuurivahetusprogrammi jaoks.
“Eelmisel aastal võtsime vastu neli Gruusia last ning pakkusime neile nädala jooksul Eesti avastamise võimalust. Siin oldud aeg mõjus neile lastele, kes elavad üsna karmides tingimustes, väga hästi ja tänavu sooviksime sarnast võimalust pakkuda veel rohkematele lastele,” märkis Merle Kotiesen.
“Lapse kingades” nädala õnnestumist on toetamas mitmed ettevõtted ning kaasa on aitamas üle 60 vabatahtliku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles