Jooksulegend võtab oma rekordi matustel pitsikese

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Vilt.
Mart Vilt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti kergejõustiklane Tiidrek Nurme püstitas Stockholmis GE Galal koos maailma eliitstaieritega võisteldes 3000 meetri jooksus ajaga 7.59,31 uue Eesti siserekordi.


Põrmu varises rohkem kui nelikümmend aastat püsinud eelmine tippmark, mis kuulus 8.02,2ga Ida-Virumaalt pärit legendaarsele jooksumehele Mart Vildile.

"Küll ma selle rekordi matused ka ära pean ja üle elan, mis on läinud, see on läinud, võtan võib-olla väikese pitsikesegi," naeris aastakümneid Lääne-Virumaal Roelas elav Mart Vilt vastuseks Virumaa Teataja küsimusele, kas rekordiparandus teda kurvastab või rõõmustab.

"Muidugi olen uhke uue rekordiomaniku ja kogu Eesti kergejõustiku üle, et see areneb. Et mulle on kasvanud mantlipärija, noormees, kes on samast puust kui mina. Ainult et ajad on edasi läinud ning tingimused sporditegemiseks hoopis teised," lisas Mart Vilt.

Toonast 1967. aastal Prahas tehtud rekordijooksu meenutades ütles Mart Vilt, et joosta tuli 250 meetri pikkusel laudpõranda ja kaldes kurvidega rajal ning kui ta finišisse jõudis, siis oli parema päka all suur verivill.

Nüüd on Mart Vildi nimel olnud mõlemad "habemega" rekordid purustatud, läinud suvel sai Tiidrek Nurme jagu ka niisama kaua püsinud 1500 meetri jooksu rekordist, püstitades uueks tipptulemuseks 3.38,80.

Loe ka: Mart Vilt 42 vaikuse aastat hiljem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles