Šveitsi raha Rakvere linna algkooli ümberehituseks jõudis kohale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna üks suuremaid investeeringuid on algkooli hoone renoveerimine energiasäästlikuks lasteaiaks, mis saab teoks Šveitsi fondide toel.
Rakvere linna üks suuremaid investeeringuid on algkooli hoone renoveerimine energiasäästlikuks lasteaiaks, mis saab teoks Šveitsi fondide toel. Foto: Arvet Mägi

Reedel oli Rakvere linna jaoks tähtis päev, sest lõpuks allkirjastati leping, mille kohaselt saab Rakvere linn ligikaudu 1,7 miljonit eurot Šveitsi fondide raha, et rekonstrueerida Rakvere linna algkooli hoone madala energiatarbega lasteaiaks.


Abilinnapea Allar Aron ütles, et väga madala energiatarbega hoone ehitamine on küll tavaehitusest oluliselt kallim, kuid arvestades kerkivaid energiahindu, tasub see end kiiresti kuhjaga.

“Esialgne eelarve on 2,4 miljonit eurot, seega tuleb linnal ka päris kopsakas omaosalus kanda, kuid täpsematest summadest saab rääkida siis, kui projekt on valmis,” tähendas Aron.

Ehitamiseks võib minna järgmisel suvel, nii et ühe õppeaasta saavad koolilapsed ja lasteaia mudilased majas veel askeldada. Mis koolist pärast seda saab, ei ole Aroni sõnul veel otsustatud.

Küll mattis aga linn maha sõjakirve päästeametiga, kes oli linnavalitsusele linna algkooli hoone kohta mitu ettekirjutust teinud ja linnalt ka sunniraha nõudnud.
“Paigaldasime kokkuleppel päästeametnikega nendesse hoone osadesse, kus automaatset tulekahjusignalisatsiooni ei olnud, tavalised suitsuandurid, sest ei ole mõtet investeerida lammutamisele minevasse hoonesse,” sõnas Allar Aron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles