Emumäe jooksu võitis Elar Vulla

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emumäe jooksu start.
Emumäe jooksu start. Foto: Katrina Toompere

Laupäeval ümber Põhja-Eesti kõrgeima tipu peetud kaheksanda Emumäe jooksu võitis Elar Vulla.

Tema 10 kilomeetri pikkuse distantsi võiduaeg oli 33:39. Vulla võidutses sellel tehniliselt raskel jooksul juba viiendat korda. Teisele kohale tuli Meelis Piirsalu (35:24) ning kolmandale Raivo Alla (35:41).

Naistest saavutas esikoha Tiina Idavain (44:52), teisena finišeeris Evelyn Himma (46:16) ning kolmandana Kaili Sirge (46:58).

5,5 kilomeetrisel distantsil olid kiireimad mehed Anton Basmanov (21:18), Taavi Kilki (21:22) ning Risto Põlluste (21:52).

Naistest võidutses lühemal distantsil viiekordne esikoha omanik Kelly Nevolihhin (24:07), talle järgnesid õde Kille Nevolihhin (26:48) ning Anneli Haljaste (27:57).
Emumäe jooksul osales kakssada spordisõpra.

Jooks on tuntuks saanud kui Eesti esimene mäejooks.
Raja kõrgeima ja madalaima punkti vahe on ligi 50 meetrit, jooksjad peavad seda kõrgust võtma korduvalt.

Tänavu toimusid esimest korda ka lastejooksud koolieelikutele, millest võttis osa üle paarikümne mudilase.

Kuni 4-aastastest tüdrukutest oli kiireim Maia Liisa Mitt ja poistest Hendrik Hang. 5-6 aastastest tüdrukutest läbis distantsi kõige kiiremini Gätriin Potman ja poistest Randmar Tuulemäe. Tublid olid aga kõik väikesed jooksjad ning ka rõõmsad, sest seekordsel üritusel jagus neilegi tegevust.

Teist aastat peeti jooksuga samaaegselt ka Emumäe laata, kus sai osta näiteks ehteid, käsitsi maalitud kruuse, suitsukala, mitmesugust käsitööd ning palju muud.

Ürituse korraldas MTÜ Emumäe koostöös MTÜ Emumäe arenduskeskuse ja Rakke spordiklubiga. Ettevõtmist toetas kohaliku omaalgatuse programm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles