Lääne-Virumaad külastasid Moldova regionaalarengu spetsialistid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Virumaad külastanud Moldova regionaalministeeriumi ja regionaalarengu ameti esindajad olid huvitatud eeskätt objektidest, mis valminud maaelu arendamise programmide toel.


Näiteks Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev tutvustas külalistele just nende programmide toel valminud Ubja ja Miila külakeskust.
Miilas pakkusid külalistele  suurt huvi LEADER-programmi toel rajatud tuulegeneraatorid, mis annavad suure osa seltsimaja tarbitavast energiahulgast.
Moldovlased olid meeldivalt üllatunud meie külainimeste julgusest sellist projekti külamaja ehitamise juures kasutada.
Külalised tundsid visiidi käigus huvi ka maakonna strateegilise arengu vastu ning üks küsimus, millele kohtumistel vastust otsiti, oli, kuidas tuua maapiirkonda tagasi inimesi.
Delegatsiooni kinnitusel panid Ojasaare golfiväljak ja Kundas äsja avatud Lontova seikluspark mõtted liikuma, kuidas ka oma kodumaal analoogseid võimalusi ära kasutada.
Päeva teises pooles külastas delegatsioon Vihula, Sagadi ja Palmse mõisat.
Külaliste kinnitusel jäid Lääne-Virumaa visiiti nende jaoks iseloomustama positiivsed muljed meie komplekssetest külakeskustest, kohalike inimeste kaasatusest ja koostööst regionaaltasandiga. Külalisi saatsid maakonnavisiidil Moldova suursaadik Eestis Victor Guzun, maavanem Einar Vallbaum ja siseministeeriumi esindaja.
Delegatsioon Moldova regionaalministeeriumist ja regionaalarengu ametitest külastas Eestit ja Soomet 21.-25. maini, et lähemalt tutvuda Eesti ja Soome regionaalarengu institutsioonide kogemustega. Visiidi korraldaja oli Moldova Suursaatkond Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles