Naisekandmisvõistluste esikoht läks tänavu Soome

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimad: Taisto Miettinen ja Kristina Haapanen(paremal) ning Marek ja Merlin Zahkna.
Parimad: Taisto Miettinen ja Kristina Haapanen(paremal) ning Marek ja Merlin Zahkna. Foto: Ekke Võhandu

Laupäeval Väike-Maarjas viieteistkümnendat korda peetud naisekandmisvõistlustel napsasid põhialal vabastiilis naisekandmises kuue paari konkurentsis võidu Taisto Miettinen ja Kristina Haapanen Soomest, neile järgnesid Marek ja Merlin Zahkna Tallinnast.

Esimesest Väike-Maarja naisekandmisvõistlusest peale iga kord osalenud Viljandi paar Janno ja Anu Sild oli tänavugil stardis. Seekord õnnestus neil hõivata poodiumil kolmas koht.


Väike-Maarja ja ühtlasi parim Lääne-Virumaa paar Henri Manninen ja Merilin Reisenbuk jäi viiendaks.
Omaette etteaste pakkusid Rakvere päästjate kehastatud Maie ja Valdur, kes oma etteastega publiku naerust rõkkama panid.

Valdur pani täies varustuses päästja kostüümi selga, ballooni õlale, haaras Maie sülle ja oligi stardis. Raske rada sai väärikalt läbitud ja Maie sai kinnitust, et Valdur suudab teiste meestega, kui võrdne võrdsetega, mõõtu võtta küll. Tõsi küll, tulemuseks jäi viimane ehk kuues koht, aga see polnudki oluline.

Sprindirajale söandas seekord siirduda vaid kaks paari. Kiiremail Eesti paaril Mauri Zahknal ja Merlin Zahknal tuli tunnistada selleski võistluses soomlaste Taisto Miettineni ja Kristina Haapaneni nappi paremust.

Võistkonnavõistluse parim oli võistkond Sõbrad (Mauri Zahkna, Marek Zahkna, Renno Remmel, Merlin Zahkna) Tamsalu (Kaspar Raudla, Eiko Laine, Karel Eesmaa, Marleen Kippar) ja Väike-Maarja (Aimar Türbsal, Ants Einsalu, Andri Part, Kristiine Adamson) valdade esinduste ees.

Õiguse esindada Eestit Soomes Sonkajärvil 6.-7. juulil toimuvatel naisekandmise maailmameistrivõistlustel said vabastiili parimad Marek ja Merlin Zahkna ja võistkond Sõbrad (Mauri Zahkna, Marek Zahkna, Renno Remmel, Merlin Zahkna).

Naisekandmises panid end proovile ka valla külad, nende võistkondlik võistlus oli veidi teistsugune- näiteks ei pidanud mees seal ise veetakistust läbima, vaid sõidutas naise kummipaadis üle vee ja sealt edasi käruga järgmisse vahetusse.
Nelja võistkonna konkurentsis osutus parimaks nelja küla ühendav MTÜ Nelikand (Rein Miller, Henri Manninen, Kalev Õim ja Mariliis Martõnova), Triigi, Avanduse ja Kiltsi küla ees.

Tänavu tuli nii naisekandmisvõistlustel osalejatel kui kaasalööjatel trotsida võrdlemisi kehvi ilmastikuolusid- jahedust, tugevat tuult ja vihmasabinaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles