Rakvere haiglat külastas Tartu ülikooli kliinikumi juhtkond

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere haigla.
Rakvere haigla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kohtumisel osalesid Rakvere haigla osakondade juhatajad, ülemõed ja haigla juhtkond.


Vastuvõtjad esitlesid haigla praeguseid ettevõtmisi, milles pearõhk oli polikliiniku eriarsti vastuvõttude korraldamisel ja statsionaariga seotud teemade arutelul. Kui kliinikumil on tavapärane ja tihedam koostöö Tartule lähemate piirkondadega, siis ei ole sugugi harvad juhtumid, et eriarstiabi saavad neilt ka Rakvere piirkonna inimesed.

Samas on mitmeid vastuvõtule eelnevaid uuringuid ja analüüse võimalik teha Rakveres, misläbi paraneks patsientide ravi operatiivsus ja väheneksid kulutused inimeste liikumisele. Kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur arvas, et selline koostöö ja infovahetus on igati mõistlik. Kindlasti peaks kaasa aitama E-tervise süsteem.

Koos Tartu ülikooli arstiteaduskonna dekaani professor Joel Starkopfiga arutati võimalusi rakendada Rakvere haiglat residentuuri praktikabaasina.

Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla arvas, et meie haigla sarnases üldhaiglas oleks arstiteaduskonna erialade residentidel palju praktiseerimisvõimalusi. “Oleme läbi aastate püüdnud võimaluste piires investeerida erinevatesse meditsiiniseadmetesse, et meil tehtavad analüüsid ja uuringud oleks väga heal tasemel ning aitaksid nii patsienti kui arsti. Selle nimel oleme välja vahetamas ka ühte oma röntgeniaparaatidest,” ütles Sirje Kiisküla.

Kohtumise kokkuvõtteks sõnastati mitmeid koostöövõimalusi, mis aitaks parandada patsientide teenindamist, arstide täienduskoolituste korraldamist konverentside näol, Rakvere haigla kui ühe praktikabaasi arendamist koostöös Tartu ülikooli arstiteaduskonna residentuuriga ning muid tegevusi.

“Püüame teha koostööd arstiteaduskonna erinevate erialade juhtidega, sest neil on vahetu informatsioon erialal toimuvast ja võimalustest,” ütles Rakvere haigla juhataja Ain Suurkaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles