Vergis on tuule suund nord

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vergi sadamakapteniks on neiu Pamela Ilves.
Vergi sadamakapteniks on neiu Pamela Ilves. Foto: Meelis Meilbaum

Vergi sadamakapteniks on neiu Pamela Ilves Tallinnast, kes on olnud Vergisse armunud aastaid. “Sadama töö sõltub tuule suunast,” on ta juba napi ametisoleku ajaga aru saanud.


Vergis kõpitsemist jätkub, plaanide hulka kuulub näiteks kaide korda tegemine, kui selleks vaid toetust saaks.

Just sel nädalavahetusel on Vergi sadamasse oodata hulk purjekaid Soomest, nende hulgas peaks saabuma ka üks 21-meetrine alus. Seni on sadamas siiski üsna vaikne olnud, kuid jaanipäevast peaks elu käima minema.

Kui saaki on, toovad kalurid lesta, mille sealse söögikoha kokk maitsvaks roaks praeb. Ka suitsuahjule tehakse tuli alla. Nädala sees matkabussides kohale saabunud sakslased söövad ja kiidavad.

Pamela Ilves lubab kultuurielu suvel käima panna – nädalalõppudel on elav muusika, jaaniõhtul esineb Erich Krieger, avapeol oli laval Üllar Jörberg.

“Tulin siia juuni alguses, mulle siin meeldib,” kinnitab Pamela, kes on Vergis juba aastaid käinud, enne toimetas sadamas tema sõbranna. Miks talle siin meeldib? “Aga vaata, seda ei saa kirjeldada, ümberringi on ainult meri,” naeratab neiu pimestavalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles