Sakura klubis treeniv Oliver Valdre tuli Euroopa sumomeistriks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sumo EMi avapäeva medalistid: tagareas Kaimo Aljas (vasakul), Agris Tamjärv, Oliver Valdre, Kätlin Kolpakov, ees Liis-Maria Koulen (vasakul), Karmen Kukk ja Käroly Seemann. 
Erakogu
Sumo EMi avapäeva medalistid: tagareas Kaimo Aljas (vasakul), Agris Tamjärv, Oliver Valdre, Kätlin Kolpakov, ees Liis-Maria Koulen (vasakul), Karmen Kukk ja Käroly Seemann. Erakogu Foto: Erakogu

Ukrainas Lutskis peetud sumomaadluse Euroopa meistrivõistlustel (EM) olid esimesel võistluspäeval edukad Eesti noored sumotorid, kes tugevas konkurentsis võitsid seitse medalit U12 ja U14 vanuseklassis.


Kirkaima medali pälvis kuni 14aastaste noormeeste raskekaalus (üle 70 kg) Euroopa meistriks kroonitud Tudu põhikooli õpilane Oliver Valdre, kes alistas matšides efektselt ja kiirelt Bogdan Ananchenko (Ukraina), Lukasz Wojcieczhowski (Poola) ja Vladislav Gololobovi (Venemaa).

“Oonurmes elava Sakura spordiklubi kasvandiku edu on selgeks näiteks, et talente tuleb otsida maalt. Seda eriti võitluskunstides,” kommenteeris Oliveri kullavõitu Sakura SK treener Riho Rannikmaa.

Eesti noored sumomaadlejad said EMi avapäeval veel kuus pronksmedalit, läänevirulastest on nende omanikeks tüdrukute U12 klassi kaalukategoorias kuni 40 kg Käroly Seemann (Väike-Maarja RSK), U14 klassi kehakaalus kuni 33 kg Karmen Kukk (Sakura SK), U14 klassi kehakaalus kuni 45 kg Liis-Maria Koulen (Sakura SK) ja poiste U14 vanuseklassi kehakaalus kuni 50 kg Agris Tamjärv (Sakura SK).

Teisel võistluspäeval selgitati võitjad kadettide (U16) ja juunioride (U18) arvestuses, Eesti esinduse medaliarve kasvas taas seitsme medali võrra. Pronksise autasu said Lääne-Virumaal treenivatest noortest Pathricia Matso (Sakura SK) ja Liis-Maria Koulen kuni 16aastaste neidude naiskonna koosseisus; Oliver Valdre, Toomas Braun (Sakura SK) ja Agris Tamjärv kuni 16aastaste noormeeste meeskonnas; Liis Järvamägi (Väike-Maarja RSK) ja Pathricia Matso kuni 18aastaste neidude võistkonnas ning Toomas Braun ja Oliver Valdre kuni 18aastaste noormeeste tiimis. Eesti koondist juhendas Rannikmaa kõrval ka Riho Mäe.

Rannikmaa sõnul olid suurvõistlust Lutskis jäädvustamas sumomaadluse sünnimaa Jaapani kahe telekompanii võttegrupid. Üks nendest filmis noorte ja teine täiskasvanute heitlusi sumoringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles