Politseil olid pühade ajal käed-jalad tööd täis

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollimas sõidukijuhi kainust. Foto on illustratiivne.
Politsei kontrollimas sõidukijuhi kainust. Foto on illustratiivne. Foto: Andres Haabu

Kuigi jaanipidustused peeti sellel aastal enamasti vihmase ilmaga, oli Rakvere politseijaoskonna juhi Lembit Kalda hinnangul möödunud nädalavahetus politsei jaoks ikkagi väga töine.


Lääne-Virumaal tuli politseile sel perioodil 114 väljakutset, mis on tavapärasest nädalalõpust kolm korda suurem arv.

Valdavalt olid väljakutsed seotud alkoholi liigse pruukimisega ning politsei kohale kutsumise peamiseks põhjuseks olid avalikes kohtades magavad inimesed, lärmamine, liiga vali muusika, samuti perevägivald.

Ka Lääne-Viru politsei rakendas sellist käitumismudelit, mida mujal Eestiski, et kõik liikluses tabatud joobes juhid paigutatakse arestimajja. Pühade ajal tabati kokku kuus alkoholijoobes juhti, kellest kahe suhtes algatati kriminaalmenetlus.

Neli meest peeti kuni kohtuistungini arestimajas kinni ja eile määrati kohtuistungil ühele karistuseks 14 päeva aresti, mis asendati 28 üldkasuliku töö tunniga, lisaks peatati tal juhtimisõigus kolmeks kuuks; teisele mehele määrati seitsmepäevane arest ja kolmandale üheksapäevane arest, mis asendati 18 üldkasuliku töö tunniga. Neljanda roolijoodiku kohtuistung lükati tunnistajate puudumisel edasi.

Kolme päeva jooksul tabati veel seitse alkoholi ja kaks tubakat tarvitanud alaealist. Kahe juhtimisõiguseta juhi kõrval peeti kinni ka 17 kiiruseületajat.

Paraku ei möödunud jaanipühad inimohvrita, kuigi sel korral ei olnud tegemist ei alkoholi ega jaanipidulistega. Jaanilaupäeva hommikul hukkus Viru-Jaagupi lähedal 82aastane jalgrattur.

Eakas naine sooritas vasakpööret, kui talle sõitis otsa sõiduauto Mazda, mille juht oli kaine.

Rakvere politsei otsib seoses liiklusõnnetusega tunnistajaid, helistada palutakse telefonil 3222679 või 110.

Reedet, 22. juunit võib üks 15aastane Lääne-Viru noormees pidada aga oma teiseks sünnipäevaks, sest tänu õnnele jäi ta raudteerööbastel ellu.

Teate õnnetuse kohta sai politsei varahommikul poole kuue ajal, Kiltsi raudteeülesõidukoha läheduses oli rongi alla jäänud inimene. “Kartsime hullemat, kuid sündmuskohal selgus, et 15aastasel noormehel, kellest rong oli üle sõitnud, sai kriimustada ainult kõrv,” rääkis Väike-Maarja konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Sven Aun.

Noormees oli päev varem lõpetanud 9. klassi ja otsustas minna teise valda vaatama sõpru, kes tähistasid samuti põhikooli lõpetamist.

Pärast ohtrat alkoholitarbimist kadusid noormehel meelemõistus ja ajataju ning seda, miks ta jalgsi liikumiseks raudtee valis, ei osanud ta politseile enam selgitada.

Vedurijuhi selgituse kohaselt nägi ta inimkogu vedelemas kahe raudteerööpa vahel, kuid kohe rongi peatada polnud enam võimalik. Nii sõitis rong üle magava kuju, ilmselt haakus jope põhja külge ja noormees lohises hinnanguliselt paarsada meetrit mööda raudteed.

“Helistasime ka poisi emale ja teatasime vahejuhtumist. Ema nõusolekul viidi noormees naaberasulas elava täiskasvanud õe juurde peatäit välja magama,” lausus Aun.

Politsei hinnangul tegutsevad noored tihti tagajärgedele mõtlemata, seekord lõppes lugu siiski õnnelikult. Politsei soovitab vanematel rohkem huvi tunda ja kontrollida, kus nende laps viibib ning millega ta tegeleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles