Korvpallikoondis läheb Euroopa tippudega rinda pistma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondise teisipäevase trenni vutimäng läks nii ägedaks heitluseks, et mõned mehed kokku põrkasid ning pidid, jääkotid põlvedel, pingipoisteks jääma.
Koondise teisipäevase trenni vutimäng läks nii ägedaks heitluseks, et mõned mehed kokku põrkasid ning pidid, jääkotid põlvedel, pingipoisteks jääma. Foto: Arvet Mägi

Eesti kuni 20aastaste korvpallurite koorekiht harjutab Euroopa meistrivõistlusteks nii nagu läinud suvelgi Tarva korvpalliklubi peatreeneri Andres Sõbra käe all Rakvere spordipaikades.


Vinnis elavad koondislased sõidavad hommikuti Rakverre, kus vehivad staadionil aja peale ringe joosta nii nagu kergejõustiklased ja lõpetavad päeva esimese trenni jõusaalis kange-kettaid sikutades. Õhtuti lihvivad kossumehed oma meisterlikkust palliplatsil.

Läinud teisipäeval piirdus treeningupäev kerge õhtuse pallipatsutamisega Tarva meeskonna õdusas kodusaalis Rahu hallis. Sissejuhatuseks kamandas Andres Sõber poisid pikale pingile enda vastu istuma ning lasi temale omasel muhedal moel kõlada väikese kiiksuganaljalugudel. Ei läinud palju aega, kui poistel olid suud kõrvuni ja naerulagin põrmustas viimasegi pingeraasu. Vormi lihvimine võis alata.

Abitreener Madis Putko tõi tagaruumist vastselt täispumbatud jalgpalli, poisid lõid kahte lehte ning kohe läks ägedaks vutimänguks. Jalgpall soojenduseks oli ajakohane valik, sest selle tähe all elab ju praegu kogu Euroopa. Liiati veel siis, kui kossupoiste eakaaslased 16 paremast vutiriigist peagi Eestisse ning mõni tiim Rakverregi paremust selgitama tuleb.

“Oleme meiegi ju oma kossutiimiga juulikuus Sloveenias Ljubljanas Euroopa 16 parema riigi seas U20 vanuseklassi tiitlivõistlustel A-divisjoni finaalturniiril mängimas,” ei hoidnud Sõber vaka all uhkustunnet, mille ta ise läinud suvel riigi koondisega B-divisjonis hiilgavalt esinedes sepistas.

“Ükski Eesti noorte kossukoondis pole veel nii kõrgele jõudnud, saab olema vägev värk, mida me sinna tegema läheme,” jätkas Sõber vaimustunult. “Peaasi, et meid väga maha ei tapeta. Tase on seal ju kraadi võrra kangem kui aasta tagasi.”

Eestiga ühes alagrupis on veel Kreeka, Venemaa ja Ukraina, Sõbra sõnutsi kõik väga vinged meeskonnad. “Aga hea on see, et keegi ei lange välja, kolm esimest pääsevad edasi, viimane jätkab mängimist kaotajate leeris,” lisas Sõber.

Vanuse tõttu ei saa meeskonnas tänavu kaasa lüüa mullusuvise turniiri kangelased Rain Veideman, Janar Soo, Martin Dorbek, Sven Kaldre. “Aga pole hullu, need poisid, kes seekord Eestit esindama hakkavad, on samuti tublid ja hasarti täis. Läheme mängima ühtset mängu, vastaste suuremate kogemuste vastu seame meeskonnavaimu, see võiks olla meie trumbiks,” arutles Sõber.
Ettevalmistus on peatreeneri sõnul Lääne-Virumaal laagerdades läinud ladusalt ja plaanipäraselt, kui välja arvata üks suuremaid tagasilööke: esimesel treeningul murdis jala koondise liider Janari Jõesaar. Temal jääb EMil ilmselt käimata.

Koondises on põhikoosseisu meestena mängimas aga taas kaks Lääne-Virumaa pallurit Tarva tiimist: Oliver Metsalu ja mullusesse U20 koondisessegi kuulunud Joonas Vaino.

Paarinädalase harjutamise krooniks on kontrollmängud eakaaslastega, nii sai Eesti noormeeste kossuesindus eile õhtul tuleristsed Soomes põhjanaabritega rinda pistes. Homme õhtul kell 19 ja laupäeval, 30. juunil kell 12 seistakse aga Rakvere spordihallis silmitsi Läti koondisega, kus mängimas mõned välisklubideski kogemuse saanud tugevad noored. Järgmisele nädalale on planeeritud kontrollmängud Gruusia tiimiga. Üks neist peetakse 5. juulil Rakvere spordihallis, teine 6. juulil Rahu hallis.

Sloveeniasse Ljubljanasse asub tosina noore mehega Eesti koondis ning neljaliikmeline taustatiim teele 10. juulil. Palliplatsile marsitakse 12. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles