Rattateisipäevak tõi rattasõidu sõbrad Pariisi radadele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi rattarajal rühivad N18 klassi võitja Merili Sirvel ja meeste kiireim Margus Sirvel.
Pariisi rattarajal rühivad N18 klassi võitja Merili Sirvel ja meeste kiireim Margus Sirvel. Foto: Arvet Mägi

Harrastajate võistlussarja Rakvere Rattapäevakud 2012 kolmandal etapil oli Neeruti mägisel maastikul Pariisi 24 h rajal läinud teisipäeval ennast proovile panemas 15 sõitjat.


Start oli Pariisi puhkeküla õuel avatud õhtul kella kuuest poole kaheksani ning teisipäevakute sarjale iseloomulikult võis igaüks vabalt otsustada, millal kohtunikule oma sõidusoovist teada annab, kell käima pannakse ja rajale tormata tuleb.

Varakult kohale saabunud ratturitest ei kiirustanud keegi kohemaid kihutama hakkama. Aeti soojas suveõhtus niisama mõnusat (ratta)juttu, seati sõiduriistu korda ning tehti tasapisi tutvust Vahur Leemetsa kavandatud võistlusrajaga, millel pikkust sedapuhku 12 kilomeetrit.

Võistlustunde sissesaamiseks sõitsid ratturid üksi või mitmekesi koos läbi mõne stardipaiga lähedale jääva rajalõigu, oma jõuvarudes väga kindlad mehed läbisid soojenduseks koguni terve distantsi ning jõudsid tagasi higist leemendavatena, porikänkarad rattakodarate vahel.

Kui sõidutunne käes, läks  aja peale kihutamiseks. Kõige kiiremini läbis Pariisi etapi mägikrossiraja Margus Sirvel, kes sai ajaks 28 minutit ja 59 sekundit. Argo Rohtmets kaotas talle üle ühe minuti ning tuli ajaga 30.10,4 teisele kohale. Kolmanda koha sai Mehis Leig­ri (aeg 31.35).

M40 klassis oli võidukas Roland Toome (32.28), naistest oli kiireim Rita Toome (37.39). Neidude N18 klassis sai esikoha Merili Sirvel (39.41), noormeeste M14 klassis Marius Kaarjärv (51.03).

Rattateisipäevakuid korraldab Rakvere rattaklubi Siplased, tänavune hooaeg on juubelihõnguline: kümnes. Algselt ainult maastikurattasõite hõlmanud harrastajate võistlussarja kuulub tänavu kaks maanteel toimuvat etappi, viis mägirattakrossi ja üks omapärase formaadiga linnasprint.

Teisipäevakute sarja eripärana loovad harrastajad ise endile rajad, need on küll alati erineva raskusastmega, kuid kindlasti läbitavad kõigile neile, kellele rattasõit on mõnusaks hobiks.

Hooaja lõpus autasustatakse paremaid sõitjaid, kaheksaetapilise sarja kokkuvõtvasse arvestusse lähevad igal osalejal viie parema etapi tulemused.

Enne Pariisi etappi sõideti rattapäevakute sarjas Jõeperes ja Pajustis. Neljas osavõistlus tuleb 3. juulil Vinni mägede kandis Siplasemäel, kus rajameistriks Tõnu Eelmaa. Kavas on mägirattakross “Tallinna GP väikevend”, mis väikese erandina korraldatakse sedapuhku ühisstardist kell 19.

Teisipäeval, 17. juulil peetav viies etapp on Rakvere Kõrgemäel, kus mägikrossiraja kavandavad Tiit Kabonen ja Raivo Saremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles