Raievõistlus kesklinnas ületas ootusi

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistriks kroonitud Sulev Tooming teeb viimast trenni enne saeketi vahetust.
Eesti meistriks kroonitud Sulev Tooming teeb viimast trenni enne saeketi vahetust. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere keskväljakul toimunud raievõistlused – esimest korda linnas korraldatud – paistsid silma kõrge taseme poolest, mida näitas asjaolu, et valitsev maailmameister jäeti kaheksandale kohale.



Laupäeval Rakveres toimunud Eesti raiemeistrivõistlustel riisusid koore külalised, jättes eestlastele vaid kolm esikümnekohta.

Viie ala kokkuvõttes osutus parimaks soomlane Jukka Perämäki valgevenelaste Valery Durovichi ja Siarhei Shkudrou ees.

Eesti meistriks krooniti üldarvestuses neljanda punktisumma kogunud Sulev Tooming, kellele järgnesid Martin Muttik (üldarvestuse 7. koht) ja valitsev maailmameister Andres Olesk (8. koht).

Olesk, kellel koht Valgevenesse Raubitšisse maailmameistrivõistlustele sõitvas koondises oli juba enne võistlust kindel, ütles pärast teist ala, et võtab seekord rahulikumalt.

“Koht kuue hulgas rahuldaks, seda enam, et esimene ala, langetamine, läks aia taha,” sõnas ta.

Kui Andres Olesk oleks langetamises, mis ainsa alana toimus väljaspool Rakvere linna ehk Mõedaku spordibaasi lähedal metsas, saanud parimatega sama palju punkte, oleks ta ka üldarvestuses kindla esikoha võtnud.

Raievõistluste projektijuht Mart Kelk ütles, et võistlused korraldati linnatingimustes Eestis esimest korda.

“Ja see on kogu meie regioonis väga ebatavaline,” lisas ta.

Kelgu sõnul oli Rakvere kesklinnas võistlusi korraldada väga keerukas, kuid see tasus end kuhjaga, sest kõik sujus kenasti ning pealtvaatajaid kogunes üle ootuste palju.

Pealtvaatajatele jagas selgitusi ning organiseeris mitmesuguseid mänge omal ajal laskesuusatajana tuntust kogunud Margus Ader, Kallaste mees Taavi Birk näitas, kuidas ühest puupakust mootorsae abil karu sünnib.

Vanad metsamehed aga meenutasid, et 1976. aastal toimusid siinkandis ehk Porkunis ja Viitnal NSV Liidu esivõistlused metsameestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles