Jõhvi turul elanud rebane pääses plehku

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebane.
Rebane. Foto: Margus Ansu

Laupäeval õnnestus päästekomandol Jõhvi turul elanud rebane kinni püüda; paraku pistis loom teda metsa viima tulnud jahimeeste käest plehku, kirjutab

Põhjarannik

.


Esimest korda kutsuti päästjad Jõhvis Narva maanteel asuvate laohoonete juurde rebast püüdma poolteist nädalat tagasi. Päästjad lahkusid tühjade kätega.

Teine väljakutse oli eelmisel kolmapäeval Jõhvi turule, kus turumüüjad looma juba mõnda aega kostil olid pidanud. Seekord rebane isegi ei näidanud end päästjatele.

Laupäeval oli rohkem õnne: turuhoonest õnnestus loom võrku püüda ja puuri panna, et siis komandohoones välja kutsutud jahimehi oodata.

"Kell oli õhtul vist juba seitsme ligi, kui jahimehed lõpuks tulid," rääkis Jõhvi päästekomando meeskonnavanem Alijaddin Akperov.

"Hakkasid teda puuris välja võtma, ju ei osanud arvestada, et loom nii kiiresti reageerib - ja rebane pani nende käest sealsamas Jaama tänaval plehku."

Looma tervisliku seisundi kohta ei osanud Akperov midagi arvata.

"Heas toitumuses ta just ei olnud... Meie asi on loom kinni püüda, vajaduse korral ka metsa viia. See viimane oli seekord jahimeeste ülesanne."

Akperov ei usu, et rebane metsa viidult sinna pikemaks ajaks oleks jäänud.

"Rebane on kaval loom, kui ta siin linnas on juba harjunud, et teda toidetakse, küllap tuleks tagasi jälle."

Keskkonnaameti Ida regiooni jahinduse spetsialist Raivo Sass ütles, et metsa ei tohiks seda rebast kindlasti viia.

"Loom on ilmselgelt kärntõves - see, et tal karv lahti oli, ei ole kindlasti näljast tingitud. Selline loom tuleks hukata," väitis ta.

Sama meelt on ka Ida-Viru jahimeeste seltsi direktor Raimo Aia, kes on tänavu põldudel palju seesuguseid rootsja sabaga rebaseid näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles