Tapa vorstifestival tuleb mullusest uhkem

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vorstifestivali reklaamimeeskonna liikmed (vasakult) Erkki Laidinen, Koit Kuusk ja Kadi Neidek oskavad ise vorsti meisterdada.
Tapa vorstifestivali reklaamimeeskonna liikmed (vasakult) Erkki Laidinen, Koit Kuusk ja Kadi Neidek oskavad ise vorsti meisterdada. Foto: Herki Kübarsepp

Laupäeval toimub Tapa teine vorstifestival, mida plaanitakse möödunudaastasest suurejoonelisemana. Üritus algab vorstiteemaliste kihutuskõnedega Tapa keskväljakul. Eesti Rahwa Vorstikool korraldab koolituse ja pakub degusteerimisvõimalust. Avatud on taimetrüki töötuba, osa saab tantsuetendusest ja ühislaulmisest, kontserdi annavad ansamblid Regatt ja Dejavu.


Tapa sõpruslinna Akaa lapitöömeistrid ja harrastuskunstnikud avavad festivalipäeva hommikul Tapa linnaraamatukogus oma näituse, mis jääb avatuks 30. augustini.

Toimuvad ka Eesti meistrivõistlused vorstigrillimises, kuhu usinaist grillijaist moodustatud seltskondadel on veel võimalik registreeruda, kirjutades aadressil grilliliit@grilliit.ee. Võistluse esimeses voorus tuleb söegrillil grillida maitsestamata toorvorsti, teine voor aga on fantaasiavoor, mis annab osalejatele võimaluse rakendada grillimisel oma loovust, ainsaks piiranguks asjaolu, et fantaasiavooru lõpp-produkt peab sisaldama grillvorsti. Esimest korda peetakse aga kodukokkade võistlus ning festivali jätkupidu Vaksali trahteris.

“Sel aastal on meil ka korralik toitlustaja, eelmisel aastal oli toitlustamisega natuke probleeme,” märkis Tapa valla kultuurispetsialist Indrek Jurtšenko. “Pealtvaatajad kippusid esinejate vorste ära sööma ja pärast kurtsid, miks neid nii vähe on. Võistlus on ikka üks asi, niisama söömine teine.”

Kõigile vorstifestivali üritustele on sissepääs prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles