Lammasmäe vast valminud tenniseväljak ootab mängijaid

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tenniseväljaku pidulikul avamisel lõikasid lindi läbi maavanem Einar Vallbaum (vasakult), Rakvere tenniseklubi liige Maret Ani ja Lammasmäe puhkekeskuse juhataja Meelis Parijõgi.
Tenniseväljaku pidulikul avamisel lõikasid lindi läbi maavanem Einar Vallbaum (vasakult), Rakvere tenniseklubi liige Maret Ani ja Lammasmäe puhkekeskuse juhataja Meelis Parijõgi. Foto: Arvet Mägi

Möödunud reedel näitasid tenniselaagri lapsed Lammasmäe uuel klassikalisel saviliivakattega tenniseväljakul, millised oskused nad treenerite Maret ja Mari Ani juhendamisel on omandanud.


Soov selle aasta tenniselaager just Lammasmäe puhkekeskuses korraldada ajendas vahepeal soiku jäänud tenniseväljaku rajamisega jõudsalt tegelema.

Oma tenniseväljakust hakati puhkekeskuse juhatuse liikme Meelis Parijõe sõnul mõtlema juba seitse-kaheksa aastat tagasi.
Isegi tenniseväljaku põhi jõuti valmis teha, kuid majanduskriisi saabudes jäi ehitus seisma.

“Juba eelmisel aastal sai kokku lepitud, et 2011. aastal tehakse tenniselaager siin. Nii oli üks kindel kuupäev, mis ajaks pidi väljak valmis olema. Muidu oleks ehk lasknud sellel põhjal veel seista, aga nüüd pidime ära tegema,” kõneles Parijõgi asjade käigust.
Rakvere tenniseklubi liige Maret Ani ütles, et nagu iga uus asi, vajab ka vast valminud tenniseväljak sissemängimist, kuid sellegipoolest kiitis ta ainsat avalikku mänguväljakut Viru-Nigula vallas ja Kunda linna lähiümbruses.

“Omada tenniseväljakut sellises suurepärases kohas, nagu seda Lammasmäe puhkekeskus on, on ainult väga suur pluss. See läheb kindlasti kasutusse,” oli Maret Ani veendunud.

Ta lisas, et neil, kellele tennis meeldib, on nüüd hea võimalus seda maakonnas mängida.

Väljaku valmimisega sai Rakvere tenniseklubi Lammasmäe puhkekeskuse näol ideaalse koha laagrite korraldamiseks, sest Rakveres, kus kasutada üks siseväljak, kipuvad olud kitsaks jääma ja õpilastel on väga raske areneda, kõneles Ani.

Meelis Parijõgi ütles, et kui tenniseväljak hästi omaks võetakse, on tulevikus loota veel kahte väljakut, mistarvis on keskusel ehitusload juba olemas.

“Aeg näitab, kas me need ehitusload ka realiseerime, sest ehitus on päris kulukas,” märkis ta.

Samuti on olemas kahe abihoone ehitusload. Ühte hoonesse on plaanitud tennisistidele mõeldud riietusruumid, duširuumid ja tualetid, teise 12 tuba. Kõigi kavandatavate uuendustega soovitakse Parijõe sõnul pakkuda külastajatele lisaväärtust.

“Puhkekeskusi, kus oleks majutus, toitlustus ja tenniseväljak, ei ole Eestis just palju. Me oleme rõõmsad selle üle, et meil selline puhkekeskus on,” ütles Parijõgi.

Ta täpsustas, et edaspidi ei piirduta ainult lastelaagritega, vaid soovitakse pakkuda tennisekoolitusi ka täiskasvanutele ja koostöös Maret Aniga jagada näpunäiteid ning õpetada tennisemängu õigeid võtteid keskuses peetavatel firmapidudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles