Aukülas arendatakse naabrivalvet

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Suur/Virumaa Teataja.

Eelmisel nädalal kirjutati Haljala vallamajas alla ühise tegevuse lepingule, mille järgi ühines Auküla naabrivalve liikumisega.


Auküla naabrivalve sektori vanem Andre Kaurla ütles, et mitteformaalselt on naabrivalve külas kestnud juba aastaid. Nüüd peeti vajalikuks liituda naabrivalve ametliku poolega.



Ühise tegutsemise lepingule kirjutasid lisaks Kaurlale alla Ida politseiprefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar politseiprefekti ülesannetes Tarmo Tammiste, Haljala vallavanem Jüri Sikkut ja MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Tiina Ristmäe.



"See on märk sellest, et turvalisuse küsimus pole mitte ainult politseinike, vaid ka ühiskonnaliikmete südameasi," sõnas politsei ülemkomissar Tarmo Tammiste. "Turvali­sus algab pisiasjadest. Seega pea­me eelkõige ise oma vara kaitsma ja minimeerima kurja­tegijate  tegutsemisvõimalusi."



Tammiste lisas, et kui tegemist on turvalise külaga, siis inimesed ehk tahavad sinna piirkonda kinnisvara soetada. Tema arvates on usaldusväärne naaber kin­nisvara lisaväärtus.



Politsei hinnangul on naabrivalve liikumine kiiduväärt. Selle töö on korraldatud ja naabrivalve vahendusel saavad korravalvurid olulist infot.



Naabrivalve eesmärk on vähendada piirkonnas anonüümsust ja olla abiks naabritele. Leping naabrivalve liikumisega tähendab abi ja teavet töö korraldamiseks naabrivalvepiirkonna, MTÜ Eesti Naabrivalve, kohaliku omavalitsuse ja politsei vahel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles