Elektriauto jõudis politseisse

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemväärteomenetleja Arnas Jõe uurib navigatsiooniseadet, mis eritellimusena paigaldati politsei elektriautodele.
Vanemväärteomenetleja Arnas Jõe uurib navigatsiooniseadet, mis eritellimusena paigaldati politsei elektriautodele. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru korravalvurid said ühe 19 elektriautost, mis riik politseile andis. Ökonoomne sõiduriist Mitsubishi Miev vuras Rakvere politseijaoskonna hoovi teisipäeva pärastlõunal.

Uut autot tundma õppiv Rakvere politseijaoskonna patrullteenistuse vanemväärteomenetleja Arnas Jõe rääkis, et kirjade järgi kulub ökonoomse sõidu korral 100 kilomeetri läbimiseks 1,6 eurot. Ühe akutäiega lubab valmistajatehas sõita kuni 150 kilomeetrit. Jõe täpsustas, et siis ei tohi mingeid muid tarbijaid, näiteks soojendust, taha lülitada. Politseiniku hinnangul tuleks ikkagi arvestada, et ühe laadimiskorraga saab läbida 100 kilomeetrit.

Elektriauto laadimine on nagu mobiiltelefonil – kiire ja aeglane. Aeglane laadimine vältab kaheksa tundi. Teede äärde rajatavates kiirlaadimiskohtades aga kulub aku 80 protsendi ulatuses täitumiseks 20-30 minutit. Mõistagi soovitab valmistajatehas kasutada rohkem aeglast laadimist.

 Politseisõidukitesse on paigaldatud eritellimusel GPS navigatsiooniseade.

Jõe sõnul hakkab uut autot kasutama 15-20 inimest. Osa neist on juba liiklusvahendiga tutvunud. Politsei elektriauto on mõeldud sõitudeks Rakveres ja selle lähiümbruses. Jõe sõnul võib ka kaugemale sõita, kuid siis tuleb arvestada, et akut saaks vahepeal laadida.

Võimalikest kasutajatest nimetas Jõe materjalidega kohtu ja prokuratuuri vahet sõeluvaid kriminaaltalituse töötajaid. Samuti kulub uus sõiduk marjaks linna konstaablitele ja noorsoopolitseinikele. “Operatiivtööd sellega ei tehta,” märkis Jõe.

Küsimusele, kuidas uus auto tundub, vastas Jõe: “Olen iga uue asja vastu positiivne. Eks elu näitab.”

Jõe lisas, et politsei autopargis hakatakse vanu sõidukeid maha kandma ja iga uus liiklusvahend läheb asja ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles