Muuga tuulik avab täna uksed

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sami Tammi tutvustab võimalusi, mida uus ajaveetmiskoht pakub.
Sami Tammi tutvustab võimalusi, mida uus ajaveetmiskoht pakub. Foto: Meelis Meilbaum

Täna avab uksed Muuga tuulik, kus hakatakse pakkuma nii päevast söömisvõimalust kui õhtuseid pidusid, samuti üritusi erinevatele sihtgruppidele.



Täna ja homme saab nautida ilutulestikku ja diskorite valitud muusikat, toimub karaoke ja korraldatakse mänge. Kolm päeva kestvad avapidustused kulmineeruvad pühapäeval ansambli Metsatöll kontserdiga, mis toimub õuealal ning on tasuta.

United Pyrotechnicians OÜ, mille osanikeks on Sami Tammi ning Caspar Jürisaar, otsustas Laekvere vallas asuva juba paar aastat kasutuseta seisnud Muuga tuuliku rendile võtta, remontida ja avada seal atraktiivse söögi- ja peokoha.

Muuga tuulikus värskendati põrandad, laed ja seinad, mööbel on peaaegu täielikult uus. Suurem saal on alumisel korrusel, kahel ülemisel on võimalik nautida privaatsemat olemist.

Peale avamist on Muuga tuulik lahti iga päev. Päeval hakatakse seal pakkuma einestamise võimalust, nädalavahetustel on koht avatud ka õhtuti ning üles astuvad esinejad.

Kavas on korraldada üritusi näiteks lastele ning eraldi pidusid kalendritähtpäevade puhul.

Tammi sõnul saab Muuga tuulikus edukalt pidada ka näiteks pulmapidusid või sünnipäevi.

Soomlasel Sami Tammil tekkis koha avamise idee siis, kui ta Muuga tuulikut umbes aasta tagasi esimest korda nägi ning sai teada, et see seisab tühjalt.

Tammi pidas väga oluliseks, et saab pakkuda tööd kohalikele inimestele, samuti on edaspidi kavas hakata toitude valmistamisel kasutama piirkonnas tegutsevate väiketootjate ja talunike toodangut. Vahetus läheduses paiknevas hoones hakkab Muuga Maanaiste Selts müüma käsitööd.

Ettevõtja kiitis väga kohalikke elanikke. Mitmed korrastus- ja värvimistööd tehti talgute korras ning appi tuli mitukümmend inimest.
Muuga tuuliku eripäraks on see, et seal avatakse omamoodi pürotehnikale ja ilutulestikele pühendatud näitus ning vähemalt kord aastas on kavas korraldada kokkusaamine selle alaga tegelevatele inimestele maailma eri paigust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles