Metsatöll meelitas Muuga tuuliku juurde tuhatkond huvilist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll Muuga tuuliku taasavamispeol.
Metsatöll Muuga tuuliku taasavamispeol. Foto: Risto Kukk

Muuga tuuliku taasavamise pidustused kulmineerusid eile õhtul folkmetalbändi Metsatöll kontserdiga, mis meelitas kohale ligikaudu tuhat inimest.

Metsatöll esines kontserdiks spetsiaalselt kohale toodud suurel välilaval Muuga tuuliku kõrval.
„Jäin väga rahule. Inimesi tuli oodatust rohkem ja tore oli see, et igas vanuses publikut tuli – oli nii vanemaid inimesi kui ka lapsi, ja kõigile meeldis siin. Pidu läks paremini kui hästi,“ rääkis tuulikut renitva United Pyrotechnicians OÜ osanik Sami Tammi.


„Ma ise ka kaifisin täiega, väga mõnus ja hea energiaga koht. Ja nagu alati, Metsatöll täitis oma lubaduse – vihma ei sadanud. Väga mõnus mitmekesine publik oli, rahvast tuli palju ja väga mõnus oli anda kontserti,“ tõdes Metsatöllu laulja ja kitarrist Markus Teeäär.


Metsatöllu trummari Marko Atso sõnul on tore, et tõsiselt lahedad inimesed Soomest on võtnud eesmärgiks muuta Muuga tuulik kohaks, kus tulevikuski toimuksid suuremad kontserdid ja erinevad üritused.
„Minu arust on lahe, kui kuskil on selline koht, kus rahvas saab koos käia. Selline koht võiks igas vallas olemas olla. Me tulime täna siia lihtsalt appi, et teha selline üritus, et kõigil oleks lahe. Me väga harva teeme tasuta kontserte, aga seekord mõtlesime, et paneme seljad kokku, pühapäevane päev ka ja tegime siin sellise kontserdi,“ ütles Marko Atso.
Küsimusele, kuidas publik tundus, vastas ta, et publik oli täpselt samasugune, nagu see on olnud igal pool viimased kolm aastat. „Alguses, nagu eestlastele kombeks, natuke tagasihoidlikum, pärast juba julgem. Üllatavalt kaine oli publik. Aga vahet ei ole - inimesed annavad meile oma energia ja meie neile tagasi enda oma, ja kui selline sünergia tekib, siis on alati väga okei,“ tõdes Marko Atso.
„Selliseid üritusi võiks igal nädalavahetusel vallas toimuda. Mis sa siin siis muidu teed nädalavahetusel – istud poe ees ja jood õlut või!? Parem on ju siin olla, kus muusika mängib,“ naeris Atso.


Laekvere vallavanem Aarne Laas leidis, et kuna praegu on päevakorras valla arengukava muutmine, siis arvestades vallas toimuvate raskema ja tumedama muusika sündmuste populaarsust, võiks see valdkond tulevikus ka arengukavas käsitlemist leida.


„Ma ei tea ka, aga hetkel see tundub siin kõige parem. Sellel ideel oleks jumet, sest siin on süngelt mõnus, tuled siia, sätid asju, vaatad, et mitte kedagi ei ole ja siis järsku tuleb mitmesugust rahvast ja kõik on sõbralikud. Siin annab arendada kõike ja siin hakkavad asjad toimima,“ vastas Markus Teeäär küsimusele, mida ta arvab ideest nimetada Laekvere näiteks Eesti tumedaimaks vallaks.


„Ma usun, et eks see koht areneb veel edasi ja järgmisel kevadel on siin veel rohkem tegemist ja veelgi lahedam,“ nentis Marko Atso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles