Kohalik perekond avas Kütis külapoe

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armin Dunkel teeb oma esimese ostu Küti külapoest. Monika Tiitson ütleb, et palju kaupa tellitakse selle järgi, mida kliendid soovivad. Viimati näiteks anti teada, et võiks tellida hapukapsast ja sealiha.
Armin Dunkel teeb oma esimese ostu Küti külapoest. Monika Tiitson ütleb, et palju kaupa tellitakse selle järgi, mida kliendid soovivad. Viimati näiteks anti teada, et võiks tellida hapukapsast ja sealiha. Foto: Meelis Meilbaum

Kütis avati aastaid tagasi suletud toidupood. Juba paar nädalat saab siit osta sööke-jooke, esmatarbekaupu ning hamburgeritki tellida.


Neljandat aastat Roela mõisas poodi pidav perekond Tiitson, kel firma MT Pargi OÜ, otsustas aastaid tühjana seisnud Küti kaupluse ellu äratada.

Vana poe sisustus oli kauplusehoones alles. “Astu ainult uksest sisse ja hakka tööle,” rääkis Monika Tiitson, kes Küti poes ka ise leti taga seisab.

82aastane põline Küti elanik Valve Pulken ütles, et kauplus on elanike jaoks väga vajalik.

“Tuled, millal tahad,” rõõmustas proua ja lisas, et käib ka kauplusauto, kuid eriti talvel oli seda väga ebamugav külma ja tuisuga oodata.

Kulina mehel Armin Dunkelil oli samuti hea meel taasavatud poe üle. “Mõtle kui tore, teed Võhu poole sõites peatuse, võtad jäätise, siis sõidad edasi ning võtad oma lauakoorma peale,” rääkis ostu sooritama asunud mees.

Poepidaja Monika Tiitson ütles, et külarahvas, kes ostma tuleb, jääb meeleldi müüjaga pikemalt jutustama.

“Maapoes on suhtlemine ja lahke olek tähtis. Kui ise oled tore, on inimesed ka toredad,” leidis ta.

“Ei ole vaja välismaale tööle minna, saab ju siingi hakkama. Peaasi on see, et pere seisab koos,” ütles Monika Tiit­son.

Piirkonna toodanguna saab poest osta mett ja kartulit ning Roelas tehtud suitsuvorsti. Tiitson võtaks rohkemgi kohalikke toiduaineid müüki, kuid kahjuks ei ole tootjaid-kasvatajaid.

Et tegemist on perefirmaga, siis on Margus ja Monika Tiit­son tööle rakendanud oma kaks poega ja kaks tütart. Samal ajal kui ema on Küti poes leti taga, teenindab Roela kaupluses tütar.

“Oleme mõlemad mehega 13 aastat Pihlakas töötanud ja Roelas on meil ka väike pagaritöökoda. Teeme stritsleid, pirukaid, küpsiseid, torte, mida müüme Roela poes ja peagi Kütis,” lisas Tiitson.

Küti poe ruumid kuuluvad Vinni vallale, kes need hea meelega poepidamiseks välja rentis.

“Hoone seisis mitu aastat tühjana, on hea, et ta on kasutust leidnud ning üks pere nõnda tööd saab,” märkis Vinni vallavanem Toomas Väinaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles