Rakke gümnaasiumi siseõu muutus atraktiivsemaks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Tänavu renoveeriti Rakke gümnaasiumi siseõu, kus on nüüd pingid ringikujuliselt ümber paekivirinnatise, mille sisse võib kasvama panna näiteks lilled. Samuti rajati kõnniteed, uued muruplatsid ning tehti muidki haljastustöid.

Korraliku asfaltkatte said gümnaasiumi ümbruse teed, rajati uus parkla spordisaali juurde ning teine parkimisplats tehti korda.

Rakke gümnaasiumi direktor Arvo Sakjas ütles, et atraktiivsemaks muutunud siseõuel on kaks eesmärki: eriti kevadel ilusate ilmadega sobib seal läbi viia õuesõppetunde ning lapsed saavad ka vahetunnis turvaliselt aega veeta.

“Kui on ilus ilm, võivad õpetajad lasta lapsed kõrvalukse kaudu õue sisejalanõudes, peauksest satub üsna kohe tänavale,” tõi koolidirektor välja. Ka leidis Sakjas, et õuesõppeklass läheb hästi kokku rohelise kooli ideega.

“Nüüd on oluline, et lapsed tehtut ilusana hoiaksid. Loodame, et nii ka läheb,” sõnas direktor.

Kooliümbruse teed vajasid korrastamist, sest koolihoone suurte ümberehitustööde järel olid need kohati väga kehvas seisus ning isegi porised.

“Nüüd on kõik tipp-topp ja parkla selline, et seda saab kasutada iga ilmaga,” kinnitas Arvo Sakjas ning lisas, et koolipere on väga tänulik vallavalitsusele, kes tööde tegemiseks raha leidis.

Rakke vallavanem Andrus Blok ütles, et nüüd on gümnaasium läbinud täieliku uuenduskuuri – korras on nii hoone kui selle ümbrus.

Kokku läksid tänavused tööd maksma umbes 64 000 eurot. Siseõue renoveeris OÜ Ojassaar, teed tegi korda AS Eesti Teed Virumaa piirkond. Kvaliteediga jäi vald igati rahule.

Suured ümberehitustööd Rakke gümnaasiumis tehti eelmisel ja üleeelmisel aastal.

Ehitati uus võimla ja sööklakompleks, remonditi koridorid ja klassiruumid, renoveeriti fuajee ning hoone sai värske välisilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles