Karikaturniiri trofee jäi Tarva valdusse

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvalane Illimar Pilk (palliga) Tarvas Cup turniiri poolfinaalis Tallinna Kalevi kaitsest läbi murdmas.
Tarvalane Illimar Pilk (palliga) Tarvas Cup turniiri poolfinaalis Tallinna Kalevi kaitsest läbi murdmas. Foto: Arvet Mägi

Korvpallisõpradel on taas põhjust Rakvere spordihalli tribüüne täita: läinud nädala lõpul avas Rakvere korvpalliklubi Tarvas meeskond turniiriga Tarvas Cup oma tänavuse hooaja.

Igasügisesel nelja meeskonna osalusel peetaval Tarva karikaturniiril kaitses korraldajaklubi BC Rakvere Tarvas esikohta, laupäevases põneva lõpuga finaalis alistati Soome võistkond Joensuu Kataja tulemusega 81:77 (poolaeg 40:39).

“Ega meil siin mingit ohhohhood polnud, mäng käriseb veel igast otsast, aga mulle meeldis, et poisid olid täis võitlustahet ja annan neile au selle eest,” lausus Tarva peatreener Andres Sõber karikavõitu kommenteerides. “Loomulikult võib alati paremini, kuid võitlust jätkus ja see on minu arvates kõige tähtsam. Ei maksa unustada, et päev varem võitis Kataja poolfinaalis TTÜ tiimi 35 punktiga.”

Otsustava kohtumise parima mängija auhind kuulus võõrustajatest Kaido Saksale, kelle kontosse kanti 19 punkti ja viis lauapalli. 26aastane ääremängija tabas seejuures 44 sekundit enne lõpusireeni kodumeeskonna kahepunktilises kaotusseisus kaugviske, mis tõi tabloole edunumbrid 78:77. Punkti pani finaalile taas korraliku partii teinud lätlasest ääremängija Maris Laksa kaugvise.

Laksa arvele jäi lõpuks 18 (kuus viga mängijale) punkti, Reimo Tamm panustas meeskonna eduks 14 (neli korvisöötu) ja Illimar Pilk 10 punkti (kaheksa lauapalli, kaheksa korvisöötu).

Kataja parimaks tunnistatud Juha Nenonen viskas 18, Prantsusmaa tugevuselt teises, Pro B-liigas mänginud Jermaine Flowers 14, mullune Rootsi liiga MVP Johnell Smith 12 ning Antti Kanervo ja Sami Lehtorata kumbki 11 punkti.

Tarvas Cupi pronksi teenis TTÜ KK, kes oli kolmanda koha mängus Tallinna Kalevist parem tulemusega 79:73 (42:38). Tehnikatudengitest parima mängija auhinna saanud Kristjan Makke tõi meeskonnale 26 punkti.

Rakvere Tarvas peab sel nädalal ridamisi nii võistlus- kui ka treeningmänge. Ots tehti lahti esmaspäeva õhtul Tamsalus, kus Eesti karikavõistluste kaheksandikfinaalis mängiti kohaliku Los Toros/Simuna Ivaxiga. Kordusmäng on homme kell 19 Rahu hallis.

“Eks rabistamist tuleb ikka ette, sest Tamsalu rivistuseski astub vastu mitu endist mängumeest, nagu näiteks Sven Pugonen,” arvas Andres Sõber.

Tema sõnutsi on Tarva treeningutega liitumas ameeriklasest tagamängija, kelle oskustest tahetakse alanud nädalal samuti ülevaadet saada. “Igal juhul paneme ta mängima, kui eelmisest klubist õnnestub vabastuskiri kätte saada,” lisas Sõber.

Neljapäevast laupäevani kohtub BC Tarvas Rakvere spordihallis peetavates mängudes KTP Basketi ja Kauhajoki meeskonnaga Karhu Basket. Kohtumises soomlastega neljapäeval ja reedel pannakse pall mängu kell 19 ning laupäeval kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles