Metsapealinn Rakvere kutsub jalutuskäigule tammikusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere tammik.
Rakvere tammik. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Eesti metsapealinn 2012 Rakvere - metsa väge täis jätkab kevadel populaarseks saanud retkedega linnametsa. Seekord ootame loodus- ja kultuurihuvilisi avastama Rakvere tammiku kultuurilugu eeloleval laupäeval, 22. septembril kogunemisega kell 10 Villa Theresa ees. Eksukrsiooni juhib giid Mai Karjus.

Rakvere tammik on üks Rakvere sümboleid. 20 hektari suurune tammik on üsna haruldane, veelgi haruldasem on kohata nii suurt kaitseala linna sees.

Tammikut võib pidada linna looduslikuks botaanikaaiaks, siin on loendatud 184 kõrgemat liiki taimi. Tänapäeval on tammikust saanud spordilembeste linlaste lemmikpaik, tammikusse minnakse pärast väsitavat päevatööd tammikuväge laadima ja värsket õhku hingama, looduse ringkäiku nautima.

Sellised nagu Rakvere tammik, nägid välja 5 - 7 tuhat aastat tagasi metsad Eesti aladel. Neis metsades jooksid ringi ürgveised ehk tarvad, euroopa piisonid ja ulukhobused, rääkis kevadisel matkal tammikusse tuntud loodusmees Hendrik Relve.

Ent põnevust pakub tammik ka rikkaliku kultuuriloo poolest.

Matk lõpeb tammikus „Okaskrooni“ mälestusmärgi juures, kus retkelistele pakutakse sooja suppi.

Matka korraldab Rakvere linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles