Vinni lastekodu kerkib plaanide järgi

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Vinni lastekodu ehitus.
Uue Vinni lastekodu ehitus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kartuses, et Vinni rajatav uus lastekodukompleks ei täitu täies mahus, plaanis vald lastele mõeldud tegevusmajja sisse seada perearstikeskuse. Nüüd on olukord muutunud - kasvandikud saavad siiski tegevusmaja.


Möödunud nädala esmaspäeval arutati Vinni valda kerkiva lastekodukompleksiga seonduvat.


Koosolekul, millel osalesid lastekodu personali ja Vinni vallavalitsuse esindajad, selgus vallavanem Toomas Väinaste plaan kompleksi juurde kuuluv tegevusmaja lastekodult ära võtta ja teha see Vinni valla perearstikeskuseks.

Projekte ei muudeta

Pikki aastaid Inju lastekodu eest seisnud Orvuna Kasvanute Liidu juhatuse liige Karl Mäesepp leidis valla plaanidest kuuldes, et perearstikeskus on loomulikult vajalik, kuid kas just laste arvelt.

"Toome lapsed mõisast ära, kus neil olid keldrikorrusel kõik tegevusruumid olemas, ja nüüd paneme, nagu Väinaste pakkus, majade all olevatesse garaažidesse. Aga kus siis hoitakse muruniitjaid, jalgrattaid ja kelkusid? Ega neid ei saa voo­di all hoida," kõneles Mäesepp.

Samas ütles ta, et praegu on täiesti toimiv perearstikeskus olemas, aga kui see on kitsas, tuleb vallal endal leida võimalus perearstipunktile uute avaramate ruumide muretsemiseks.

Lastekodukompleks on aga 100% ette nähtud lastele.

Vinni vallavanem Toomas Väinaste selgitas, et perearstikeskuse tegevusmajja viimist arutati, sest esialgu kar­de­ti, et kõik kerkivad majad ei pruugi täituda.

Praeguseks on aga selgunud, et lastekodukompleksi valmides kolivad sinna ka Rakverest MTÜ Kirilill lapsed ja kohad saavad täis.

"Kõik läheb samade projektidega käiku, nagu esialgu plaanisime," kinnitas vallavanem.

Nimi veel lahtine

Et nüüdseks on olukord muutunud ja lapsed saavad siiski oma tegevusmaja, ütles Karl Mäesepp valla kiituseks, et koht lastekodu rajamiseks on valitud väga õige ning lastel on kodu jäänud Vinni valda.

Millist nime lastekodu edaspidi kandma hakkab, seda täpselt veel ei teata. Ühe variandina pakkus Väinaste välja Vinni lastekodu.

Ka on vallal plaanis umbes mai lõpus kuulutada välja konkurss lastekodu juhi leidmiseks.

Uus rajatav lastekodukompleks näeb ette viit peremaja ja ühte tegevusmaja, kuhu seatakse sisse juhataja ruum, spordisaal, koosolekuruum, saun ja garaaž minitraktorite ja niidukite tarvis.

Kas ka puutöökoda, mis praeguses mõisahoones olemas on, tegevusmajja mahub, seda ei osanud Toomas Väinaste veel öelda.

Plaanide järgi peaks kompleks valmis saama septembris, praegu käib hoonetes põrandate valamine.

Toomas Väinaste avaldas lootust, et 1. oktoobriks saab ka mööbli juba sisse, siis jäävad ainult haljastustööd.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles