Pandivere piirkonna noored õpivad filmindust proffidelt

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pandivere piirkonna filmi- ja meedialaagris teevad noored valmis oma kodukohta tutvustavad filmid.
Pandivere piirkonna filmi- ja meedialaagris teevad noored valmis oma kodukohta tutvustavad filmid. Foto: Katrin Lepa

21.–25. juulil osales viisteist maakonna koolinoort filmi- ja meedialaagris, kus professionaalide juhendamisel sukelduti otse filmimaailma. Lisaks teoreetilistele teadmistele filmiti kolme valda tutvustavad reklaamklipid, mis monteeritakse kokku jätkulaagris augustis.

Laagris osalemiseks toimus kõigepealt konkurss koolides. Nii Vinni, Tapa kui ka Väike-Maarja vallast pääses laagrisse viis noort vanuses 10–18 aastat. Teisisõnu moodustati kolm viieliikmelist gruppi ehk võtterühma, kes esindasid igaüks oma valda.

Laagri staabiks oli Venevere seltsimaja, kus toimus teoreetiline õpe, sealt sõideti edasi võttepaikadesse. Esimesel kahel päeval jagati teadmisi stsenaristi, režissööri, operaatori ja helindaja tööst. Juhendajateks olid oma ala asjatundjad, nende hulgas režissöör Moonika Siimets, kelle film "Seltsimees laps" on filmitud sealsamas Pandivere piirkonnas. Samuti stsenarist Anti Naulainen, režissöör ja monteerija Helen Takkin, dokumentalist Kullar Viimne, stsenarist Urmas Reisberg ning helioperaatorid Janeli Adermann ja Liisa Taul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles