Avanev elektriturg hirmutab teenindajaid

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juukseid lõikama tulnud Silvi Päll jääb olenemata hinnast enda välimuse eest hoolitsema ja juuksurina töötav Malle Jamnes loodab, et kliendid mõistavad kui teenus elektrihinna tõusu tõttu rohkem maksma hakkab.
Juukseid lõikama tulnud Silvi Päll jääb olenemata hinnast enda välimuse eest hoolitsema ja juuksurina töötav Malle Jamnes loodab, et kliendid mõistavad kui teenus elektrihinna tõusu tõttu rohkem maksma hakkab. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Auto- ja iluteenuste pakkujad vaatavad elektrituru poole suure ärevusega, sest eesootav paratamatuna tunduv elektrihinna tõus sunnib teenuste hinnakirja üle vaatama.

Kuigi uuest aastast avaneva elektrituru peamist ja kõige suuremat muudatust – võimalust vabalt valida endale sobivaim elektrimüüja ja temaga hinna suhtes läbirääkimisi pidada –, võib pidada justkui privileegiks, toob see Paides ja Türil iluteenuseid pakkuva Nofretete ilusalongi omaniku Karin Kägo ütlust mööda paratamatult kaasa hinnatõusu. «Kui tõuseb elektrihind, tõusevad teenuse hinnad, sest pakutavates teenustes tuleb enamik ajast kasutada ju elektrit,» põhjendas ta.  

Tegelikult ei julge Kägo mõeldagi, mis uuest aastast saama hakkab. «Loodetavasti kliendid mõistavad meid ja jätkavad enda eest hoolitsemist,» sõnas ta.

Paide salongis juuksurina töötav Malle Jamnes ütles, et kes see ikka tahab klientide käest rohkem raha küsida, aga kui salongis ringi vaadata, siis on ju näha, et kõik töötab elektriga. «Vaid juukseid lõikan kääridega,» lausus ta. «Me ei küsi ju rohkem rikastumiseks, vaid maksude tarvis ja usun, et kliendid mõistavad seda.»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles