Nii külm pole sel sügisel veel olnud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis.
Sügis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Möödus selle sügise seni kõige külmem öö. Põhja-Eestis jäid temperatuurid 0 ja -1 vahele, kuid kõige jahedam oli Raplamaal Kuusikul, kus temperatuur ulatus -1,2 kraadini.

EMHI valvesünoptik kinnitas Postimehele, et möödunud öö oli selle sügise seni kõige jahedam. Eriti jahe piirkond oli Põhja-Eesti, kus temperatuur oli alla nulli peaaegu igal pool ja ulatus -1,1 kraadini. Kõige külmem oli aga Raplamaal Kuusikul, kus registreeriti -1,2 kraadi. Tallinnas oli varahommikul -0,8 kraadi.

«Kõige külmem oli 6-7.30 vahel hommikul vahetult enne päikese tõusu,» rääkis sünoptik, kelle sõnul hakkabki sügisel just see kellaaeg kõige külmem aeg olema.

Sünoptiku sõnul olevat Väike-Maarjas alla sadanud ka midagi lumetaolist, mida ta lumeks siiski nimetada ei julge. «Vihma sees oli valgeid terasid,» märkis ta.

Eelolev öö peaks tulema veidi soojem, mil temperatuur jääb külmemates kohtades nulli juurde. Järgnevad päevad peaksid tulema aga mõne kraadi võrra soojemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles