Prügivedaja ähvardab hakata paberarve eest raha võtma

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi prügifirma teatas paberarvete tasuliseks muutumisest kõigile klientidele üle Eesti, ei puuduta muudatus sugugi igas piirkonnas elavaid inimesi.
Kuigi prügifirma teatas paberarvete tasuliseks muutumisest kõigile klientidele üle Eesti, ei puuduta muudatus sugugi igas piirkonnas elavaid inimesi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 13. oktoobri «Sakala» paberväljaandes.

Enamiku viljandimaalaste prügi vedav aktsiaselts Veolia Keskkonnateenused saatis äsja majaomanikele teate, et uue aasta algusest tuleb neil paberarve eest maksma hakata. Samas ei tea firma, millises vallas või linnas on tal õigus lisatasu küsida.

Lõppeva nädala keskel sadadesse postkastidesse jõudnud arve vahele oli jäätmekäitleja lasknud pista lustlikult kujundatud reklaamlehe, millega ärgitab kliente olema senisest keskkonnasõbralikum ning loobuma paberarvete tellimisest.

Kõigi nende vahel, kes oktoobris tellivad e-arve, lubatakse välja loosida kümme 100-eurost preemiat.

Lehe alumises osas seisab musta ja punasega trükitud tekst, mis teatab sirgjooneliselt, et järgmise aasta 1. jaanuarist muutub paberarvete väljastamine tasuliseks. Kui palju teenus maksma hakkab ja kas seejuures võiks kehtida mingeid erandeid, ei ole märgitud.

Tegelikult ei tea Veolia Keskkonnateenused veel isegi, kelle käest ta 50 või 60 eurosendi suurust lisatasu küsida saab. Samas on selge, et seal, kus võimalik, seda ka tehakse.

Asutuse müügi- ja jäätmekäitlusdirektor Bruno Tam­maru tunnistas, et firma tahab oma kulusid koomale tõmmata, sest postiteenused ja paber on viimasel ajal kallinenud. Et aga igas omavalitsuses kehtib isesugune jäätmeveo leping, viiakse plaan ellu vaid seal, kus see on juriidiliselt lubatud. Näiteks Tallinnas olevat seda tehtud juba eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles