Järgmise nädala lõpp võib tuua miinuskraade ja lörtsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilissügisene lumi ja lörts tungivad peale.
Hilissügisene lumi ja lörts tungivad peale. Foto: Peeter Langovits

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel püsib suhteliselt soe sügisilm veel paar päeva, kuid järgmise nädala lõpus võib õhutemperatuur langeda miinuskraadidesse ja sadada võib lörtsi.

Pühapäeval liigub uus tsüklon Põhjamerelt Oslo lähedale. Sajuvõimalus on suurem Põhja-Eestis. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Sooja on öösel 8-12, päeval 9-13 kraadi.

Esmaspäeval liigub tsüklon Skandinaavialt üle Soome lõunaosa ja Eesti. Öösel sajab Põhja-Eestis vähest vihma, päeval on sadusid rohkem. Öösel puhub lõuna- ja kagutuul, õhtul pöördub tuul saartel läände ja loodesse ja on puhanguline. Sooja on öösel 6-10 , päeval 9-13 kraadi.

Teisipäeval kaugeneb tsüklon Loode-Venemaale, selle tagalasse laskuv jahedam õhk põhjustab hoovihma rohkem Ida-Eestis. Puhub võrdlemisi tugev loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on 5-9 kraadi.

Kolmapäeval järgneb tsüklonile kõrgrõhuhari, päeva jooksul hakkab ilma määrama üle Põhja-Skandinaavia liikunud tsükloni lõunaserv. Öösel on kohati vähest vihma, päeva jooksul vihma võimalus suureneb. Öösel on tuul läänekaarest, päeval tugevneb edelatuul. Õhutemperatuur on öösel  0 kuni 5, päeval 4-8, saartel kuni 11 kraadi.

Neljapäeval liigub tsüklon Barentsi merele. Õhuvool pöördub loodesse. Kohati sajab hoovihma, õhtul võimalik lörts. Öösel on -2 kuni 3, päeval 1-5 kraadi.

Reedel võib aktiivne tsüklon Norra mere põhjaosast liikuda Soome poole. Püsib külm tugev loodevool. Sajud võivad olla peamiselt lörtsina. Öösel on -4 kuni 1, päeval -1 kuni 4 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles