Ajanappus kimbutab valdade ühinemist

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Ambla ja Tapa valla ühinemine võib karile joosta mitte rahva või poliitikute vastuseisu, vaid seetõttu, et eeltöid ei jõua ära teha enne aasta pärast tulevaid kohalike omavalitsuste valimisi.

Kui 20. juunil otsustas Ambla vallavolikogu alustada läbirääkimisi Tapa vallaga ühinemise teemal, oli mitu volinikku selle vastu, sest nende meelest ei jätku aega toiminguid põhjalikult vaagida. «Mida me tõmbleme, tark ei torma!» hoiatas toona kaasvolinikke Madli Põder.

Suvel kokkulepitud ajakava järgi peaksid praegu käima uuringud, mille jooksul selguvad ühinemise head ja vead. Tegelikkus on, et  veel pole selgunud uuringu tegijagi, rääkimata tööst endast.

Ambla vallavolikogu liige Harri Lepamets oli üks neist, kes hoiatas juba suve hakul, et liitumiseks on valitud liiga kiire tempo ja selle ajaga ei jõua nii tähtsa otsuse tarvis eeltööd teha.

Nüüd on Lepamets seda meelt, et kuna uuringud pole alanudki, ei pruugi Ambla ja Tapa valla liitumine jääda mitte selle taha, et kohalikud poliitikud seda ei toeta, vaid nõutud toiminguid pole sooritatud õigeks ajaks.

Lepametsa kartus on, et kui ajakavast ollakse praegu maas, kulgeb uuring kiirustades, mis võib hiljem  valusalt kätte maksta. «Ühinemisotsus on väga tähtis ja seda ei saa uisapäisa langetada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles