Surmasõidu teinud ralliauto oli tehniliselt korras

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurel kiirusel teelt välja sõitnud ralliauto hoo pidasid alles puud.
Suurel kiirusel teelt välja sõitnud ralliauto hoo pidasid alles puud. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Mullu novembris Kehala ringraja lähedal kahe inimese surmaga lõppenud Aleksander Käo ralliauto avarii ei olnud ekspertiisi hinnangul tingitud sõiduki tehnilisest rikkest, vaid sohvri valedest juhtimisvõtetest.


"Ekspertiis välistab, et õnnetuse oleks põhjustanud auto tehniline rike," tsiteeris Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna vanemprokurör Sirje Merilo eksperdi otsust.

Ekspertiisi hinnangul kaotas Käo ralliauto Subaru Impreza juhitavuse sohvri valede juhtimisvõtete tõttu.

Vanemprokuröri sõnul pole lõplikku vastust saanud küsimus, et kas traagiliselt lõppenud õnnetus juhtus üldkasutataval avalikul teel, kus kehtib liikluseeskiri, või ringrajal, kus liiklusseaduse asemel kehtivad ringrajareeglid.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk ütles, et kriminaalmenetluses väga tähtsat rolli mängiva teelõigu staatust ei ole jõutud tänini tuvastada seoses menetlejate suure töökoormusega.

Vinni vallavõimude andmetel kuulub teelõik, kus avarii juhtus, riigimetsa majandamise keskusele(RMK). RMK turundus- ja kommunikatsioonijuht Mari-Liis Mälberg on varem Virumaa Teatajale öelnud, et tegemist on avaliku metsateega. Mälbergi sõnul ei olnud ürituse korraldanutel kohustust võtta RMK-lt kui tee omanikult kooskõlastust. "Üritus oli lühiajaline ja ilmselt ei takistanud teisi võimalikke liiklejaid," selgitas ta.

Aleksander Käole on esitatud kahtlustus paragrahvi alusel, mis käsitleb kahe inimese surma põhjustamist ettevaatamatusest. Prokuratuuri hinnangul selgub lähima kahe kuu jooksul, kas rallisõitja saadetakse kohtukulli ette või kriminaalasi lõpetatakse.

Mullu 6. novembri pärastlõunal kaotas Käo Kehala ringraja lähedal väikest trampliini ületades oma auto üle kontrolli ja põrutas näidissõitu uudistama tulnud inimeste sekka. Õnnetuses hukkusid rallisõitja kaardilugeja Riho Luik ning võimaliku sponsori esindaja Tõnu Lahi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles