Töö toob elumõtte tagasi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaanis elav Sirje Õis on õnnelik, et saab taas tööl käia ja kasulik olla. Nii on tal kooli võimla administraatori-koristajana tähtsaim kohustus «Võimla küte sisse!» paberile kirjutatud, et mitte unustada.
Järva-Jaanis elav Sirje Õis on õnnelik, et saab taas tööl käia ja kasulik olla. Nii on tal kooli võimla administraatori-koristajana tähtsaim kohustus «Võimla küte sisse!» paberile kirjutatud, et mitte unustada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

MTÜ Süda-Eesti Sotsiaalkeskus teab, mis mured on töötutel, mõistab omavalitsusi ja tööandjaid, kuid riigi suhtumisest töötusse ta küll aru ei saa.

Järva-Jaani elanik Sirje Õis oli pärast peaaegu pooleaastast tööta olekut enesega täiesti ummikus. Pähe tikkusid rumalad mõtted ja kodunt välja minna ei tahtnud.

Viisteist aastat käis Õis Tapale lüpsjaks, kuid tervis ei pidanud enam vastu ja nii tuli selle aasta algusest koju jääda. «Algul päästis hullemast ema pension, kuid siis suri ema ka ära,» meenutas ta. «Kui projekti tugiisikud Ene Tammleht ja Ines Kurvits poleks mulle peale käinud, et tule meie sekka, tule vaata, mis me teeme, siis ma ei tea, kas oleksingi enam elus...»

Liitunud Süda-Eesti sotsiaalkeskuse projektiga «Tegusalt tulevikku», leidis Õis praeguse, kooli võimla administraatori-koristaja töökoha ega suuda õnne ära tänada. «Saan minna tööle ja olla vajalik, toetada tütart ja jagub veel säästudekski, sest tagavara peab olema,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles