Spordikeskuse direktori tooli asuti kõigutama

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murutraktor. Pilt on illustreeriv.
Murutraktor. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi

Uuest aastast koondatud Rakvere spordikeskuse direktori asetäitja Allan Jaakus süüdistab oma otsest ülemust Erich Petrovitsi spordikeskuse ebapädevas juhtimises. Samas on Petrovits hulk tunnustust pälvinud.

Allan Jaakus loetleb oma avalikus kirjas terve rea süüdistusi, mis käsitlevad koolitusraha kasutamist, harjutusväljaku ja Rahu halli põranda hooldust, saalivalgustuse väljavahetamist, murutraktori ostu, jäätmemajandust, kontoritarvete ostmist.

Erich Petrovitsi sõnul tunnistab ta oma viga murutraktori ostmisel. Ülejäänud süüdistused, mis järelevalveaktis toodi ja millest ka Jaakus kirjutab, on Petrovitsi kinnitusel ümber lükatud.

“Minu viga on see, et vahendid murutraktori soetamiseks olid küll eelarvesse kavandatud, kuid volitusnormi jätsin volikogult küsimata,” rääkis Petrovits. Nii andiski volikogu oma heakskiidu murutraktori viieaastasele liisingulepingule alles 31. oktoobril.

“Volikogu liikmed said aru, et tegemist on vajaliku masinaga ja aktsepteerisid selle ostmise,” lausus spordikeskuse direktor.

Petrovits lisas, et raha ülekulu ei olnud, küll aga tunnistas ta oma käitumise ekslikkust.

Petrovits arvas, et Jaakuse kirja näol on tegemist emotsionaalse puhanguga, mis järgnes koondamisteate kättesaamisele.

Jaakus saatis kirja linnavalitsusele, linnavolikogule, ajakirjandusele ja isegi prokuratuurile, milles teatab, et spordikeskuse eelarve on kaks kuud enne aasta lõppu 93% täidetud.

Erich Petrovits ütles, et linna allasutuse juhid saavad teha tööd neile ette antud eelarve piires. “Kõik kulutused, mis on tänavu tehtud, on linnavalitsuse poolt aktsepteeritud ning eelarvega toimetulek on kontrolli all,” lausus spordikeskuse direktor, kes lisas, et aasta lõpuks on eelarves veel isegi väike varu.

Rakvere linnapea Toomas Vareku ja abilinnapea Sven Kesleri ühiselt koostatud kirjalikust vastusest selgub, et linnavalitsus algatas teenistusliku järelevalve 18. juuni korraldusega nr 491 Rakvere spordikeskuse tegevuse seaduslikkuse üle kontrolli teostamiseks. Selle viis läbi komisjon eesotsas abilinnapea Sven Kesleriga.

Teenistusliku järelevalve akti arutati linnavalitsuse istungil 30. juulil, kus otsustati võtta selle järelevalve tulemused teadmiseks ning esitada see akt tutvumiseks Rakvere spordikeskuse direktor Erich Petrovitsile.

24. septembril arutas linnavalitsus oma istungil Rakvere spordikeskuse tänavuse eelarve täitmist ja eelarvedistsipliinist mittekinnipidamise tõttu  allutati spordikeskuse eelarve täitmine linnavalitsuse kontrollile kuni aasta lõpuni.

Enne seda, 21. septembril arutas teenistusliku järelevalve aktis toodud rikkumisi Rakvere spordikeskuse nõukogu, kes tegi linnavalitsusele ettepaneku kaaluda Erich Petrovitsi sobivust oma ametikohale.

Teenistusliku järelevalve akti arutati linnavalitsuse istungil teist korda 1. oktoobril. Linnavalitsus tegi linnapeale ettepaneku teha hoiatus Rakvere spordikeskuse direktorile järelevalve tulemusena tuvastatud töökohustuste rikkumise eest. Linnapea tegi linnavalitsuse ettepanekul Rakvere spordikeskuse direktorile järelevalve tulemusena tuvastatud töökohustuste rikkumise eest kirjaliku hoiatuse 8. oktoobril.

Juba 1. oktoobril aset leidnud linnavalitsuse istungil otsustati koondada Rakvere spordikeskuses kaks ametikohta alates 1. jaanuarist 2013 ja vähendada ametiautode arvu. 15. oktoobril võeti Erich Petrovitsi kasutuses olnud ametiauto Škoda Octavia linnavalitsuse teedeinseneri käsutusse.

Teenistusliku järelevalve akti koostamisele järgnevaid Petrovitsi töökohustuste võimalikke rikkumisi arutas linnavalitsus 5. novembri istungil.

Abilinnapea Sven Kesleri ettepanek võeti teadmiseks. Täna õhtul arutab sama küsimust Rakvere spordikeskuse nõukogu.

Sama nõukogu on korra juba teinud ettepaneku kaaluda Petrovitsi sobivust oma ametikohale. Uue otsuse teevad nad pärast spordikeskuse direktori ärakuulamist.

Linnapea Toomas Varek kinnitas, et hoiatus on Erich Petrovitsile viimane, järgmise rikkumise puhul järgneb mehe ametist vabastamine.

Läinud aastal tunnistas spordiselts Jõud Erich Petrovitsi aasta tegijaks Eestimaa XIII suvemängude õnnestunud korraldamise eest. “Rakvere Spordikeskuse direktor Erich Petrovits sai hakkama peaaegu et OMiga,” kiitsid tunnustajad.

Tänavu augustis tänas Eesti Jalgpalliliidu president tänukirjaga Erich Petrovitsi kuni 19 aastaste noorte jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri mängude läbiviimise eest Rakveres.

Tänavu veebruaris sai Petrovits Lääne-Viru maavanema vapimärgi silmapaistva panuse eest maakonna spordi arengusse.

“Ta on seisnud hea selle eest, et Rakvere spordibaasid vastaksid rahvusvaheliste võistluste korraldamiseks nõutud standarditele. Teeb aktiivset koostööd maakonna spordikeskustega. Rakvere spordikeskus on tema eestvedamisel arenenud vabariigis üheks edukamaks ja multifunktsionaalseks spordiasutuseks, kus on toimunud nii rahvusvahelised messid, näitused kui mastaapsed spordi- ja kultuuriüritused,” kirjutatakse põhjenduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles