Riina Rillo avas Jõhvis näituse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Rillo näituse avamisel.
Riina Rillo näituse avamisel. Foto: Erakogu

Jõhvi kontserdimajas avas isikunäituse Rakvere kunstnik Riina Rillo.


Panganduses ja rahandusministeeriumis töötanud ärinaine on Eesti kunstiakadeemias oskusi täiendanud ning arenenud lootustandvaks kunstnikuks.

Kontserdimajas on eksponeeritud tema õli- ja akrüülmaalid, joonistused ning pastellmaalid. Riina Rillo sõnul on väljas 76 taiest ning Jõhvi linnagalerii juhataja Inna Kivimäe väitel on näitus Jõhvis seni korraldatud näitustest mahukaim.

"Minu tööde hulgas on akte, neil näeb merd, olustikke, on portreemaali ja abstraktsionismi," tutvustas Rillo.

Enamik töödest on valminud 2008. ja 2009. aastal, üksikuid on ka aastatest 2006-2007. Varasemates taiestes võib leida maalilisust, hilisemates moodsamaid käsitlusi, rohkem emotsiooni ja diskussiooni.

"Et olen aktiivne katsetaja, siis olen proovinud mitmesuguseid tehnilisi maalivõtteid," sõnas Riina Rillo. Kunstniku grattage-stiili peetakse omapäraseks ja efektseks ning selles tehnikas tehtud tööde vastu on elavat huvi tuntud.

"Minu jaoks on kunstilooming mõtlemisprotsessi osa ja omanäoline keel, mille tõlgendamise õiguse jätan kindlalt vaatajale," ütles Riina Rillo.

Kunstnik Riho Hütt iseloomustas Riina Rillot kui väga maalilise, harmoonilise ja romantilise stiiliga loojat.

"Riina Rillo on kunstiinimene, kelle iga näitus on samm edasi täiuslikkuse poole. Ta on väga mitmekülgne looja, kes valdab erinevaid maaližanreid," iseloomustas Riho Hütt.

Virumaa kunstinäituste korraldaja Raivo Riim rääkis, et imetlusväärne on Riina Rillo julgus ja tegutsemistahe avada elus uus lehekülg.

"Tema areng kunstnikuna on olnud kiire ja looming viljakas," sõnas Riim.

Näitus on Jõhvis vaadata 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles