Päev kuulub Juhan Kunderile

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kunderi mälestussammas Rakveres.
Juhan Kunderi mälestussammas Rakveres. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Virumaa Keskraamatukogus algab 23. novembril kell 14 Juhan Kunderi 160. sünniaastale pühendatud päev, kus räägitakse, kuulatakse, juuakse teed ja vaadatakse näitemängu.

Päeva alustavad ettekanded. Tartu ülikooli doktorant Pille-Riin Larm kõneleb teemal “Juhan Kunder kirjandusliku mõtte kujundajana” ja Kirjandusmuuseumi teadur Vello Paatsi teemal “Juhan Kunder kui loodusloolise õppekirjanduse looja”. Ilme Post ja Maia Simkin Juhan Kunderi Seltsist annavad ülevaate “Mida nad seal Kunderi Seltsis teevad?”.

Kell 16 sõidetakse linnakalmistule, kell 16.45 on kavas. teejoomine ja vestlusring Juhan Kunderi Seltsis. Kell 18 saab Rakvere rahvamajas vaadata Sõmeru näitetrupi esituses Juhan Kunderi näisendit “Kroonu onu”.

Sissepääs kõigile üritustele on vaba. Päeva korraldavad Lääne-Virumaa Keskraamatukogu, Juhan Kunderi Selts ja Rakvere Kultuurikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles