Kohtla-Järvel kallineb soojus kohati 60 protsenti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Konkurentsiamet kooskõlastas ASi VKG Soojus uued hinnad, mis tähendab Kohtla-Järve Järve linnaosa elanikele 60-protsendilist ja Ahtme linnaosa ning Jõhvi valla elanikele 18-protsendilist hinnatõusu.


Alates uue aasta 1. jaanuarist on Kohtla-Järve Ahtme ja Järve linnaosa ning Jõhvi ühise kaugküttehinnaga võrgupiirkond. Konkurentsiameti nõusolekul on uueks hinnaks 55,54 eurot megavatt-tunni kohta, kirjutas Põhjarannik. Praegu maksab soojus Järve linnaosas 34,60 eurot ning Ahtmes ja Jõhvis 47,26 eurot megavatt-tunni kohta. Kinnitatud hinnale lisandub veel 20 protsenti käibemaksu.

Ahtmes ja Jõhvis on seekordne hinnatõus protsentuaalselt väiksem vaid seetõttu, et seal on viimase kahe aasta jooksul juba toimunud mitu hinnatõusu, viimati alles tänavu juunis. Järve linnaosas on praegune hind püsinud neli aastat.

VKG Soojuse juhatuse liikme Andres Veske sõnul ei saa ta hinnatõusu kinnitamise üle õnnelik olla, kuid elu sunnib hinda tõstma. Ta lisas, et sooja tootmise ja jaotamisega seotud kulude täielikuks katmiseks peaks hind veelgi kõrgem olema, ning andis mõista, et hind võib kerkida ka edaspidi. «Jõudsime konkurentsiametiga üksmeelele, et äsja kinnitatud hind on psühholoogiline piir, kust praegu üle minna ei sa,» ütles Veske Põhjarannikule.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles