Päästekeskus korraldab Virumaa noortele tuletõrjespordipäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Neljapäeval, 7. mail selgitatakse Rakvere staadionil Virumaa aasta parim noortevõistkond tuletõrjespordis.

Võistluste peakorraldaja, ennetustöö büroo juhataja Marika Uussalu sõnul on sündmuse peaeesmärk  tuletõrjespordi populariseerimine regiooni noorte seas.

Eakohaseid ja huvitavaid teatejookse loodetakse sel päeval pakkuda nii osalejaile endile kui ka kaasaelajaile. Lisaks teatejooksudele on päevakavva planeeritud ka tuleohutusalane näitlik selgitustöö.

Tuletõrjespordipäevale on oodatud nii Ida- kui ka Lääne-Virumaa koolide kümneliikmelised võistkonnad (viis poissi, neli tüdrukut ja üks varuvõistleja).

Võisteldakse kahel alal: 6x60 m tuletõrje pendelteatejooksus, milles osaleb ühest võistkonnast kuus õpilast (kolm tüdrukut ja kolm poissi), ning 400 m tuletõrje ringteatejooksus, kus osaleb võistkond terves koosseisus (üheksa õpilast).

Võistlejate registreerimine ja loosimisprotseduur algab Rakvere staadionil hommikul kella kümnest. Seejärel saavad kõik osalejad aega võistlusaladega tutvumiseks ja harjutamiseks. Pealtvaatajad on staadionile oodatud kell 1, mil toimub võistluste ametlik avatseremoonia.

Kell 14.30 korraldatakse praktiline tulekustutamisõppus ning pärast seda antakse tublimatele tuletõrjesportlastele auhinnad.

Võistlusalade arvestust peetakse eraldi kahes vanuseklassis: IV-VI ja VII-IX klass.

Eelmisel aastal oli nooremas vanuseastmes võidukas Rakvere reaalgümnaasiumi esindus Võsu põhikooli ja Simuna kooli ees ning vanemas vanuseastmes Võsu põhikool Simuna ja Uhtna ees.

Üldkokkuvõttes võitjaks tulnud Võsu põhikooli tuletõrjesportlased osalesid tuletõrjespordi olümpiamängudel Pärnus, kus saavutasid 13 konkurendi seas tubli kolmanda koha.

Lisainformatsioon ja võistlustele registreerimine kuni aprillikuu lõpuni tööpäevadel kell 8.30-16.30 telefonil 32 25 852, 53 456 665 või e-postil milvi.kompus@rescue.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles