Laekvere rahvamaja saal läbis uuenduskuuri

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õilme Lainesaar ja vallavanem Aarne Laas tunnevad heameelt rõõmsailmelise välimuse saanud saali üle.
Õilme Lainesaar ja vallavanem Aarne Laas tunnevad heameelt rõõmsailmelise välimuse saanud saali üle. Foto: Margus Sarnet

Laekvere rahvamaja saali seinad ja lagi värviti, samuti pandi uus kilpparkettpõrand saali sellele osale, kus rahvas tantsu lööb. Kuna aluspõrand oli kohati juba mädanenud, tuli ka seda tööde käigus remontida. Detsembrikuu jooksul pannakse akendele ette korralikud rulookardinad.

Laekvere vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Andrus Läll ütles, et remondi ettevõtmine oli juba hädavajalik.

“Rahvamajal täitub järgmise aasta veebruaris kakskümmend aastat, kuid maja sees oleme varem saanud remontida vaid tualettruumid. Paraku on vald vaene ja raha napilt,” rääkis Läll.

Ta kirjeldas, et saal nägi õnnetu välja – praod seintes, millelt värv juba maha koorunud, laest pudenes krohvi, põrand oli osaliselt lagunenud. Nüüd on laed ja seinad heledates, kergelt beežikates toonides.

Remonditööde maksumus koos ruloode soetamisega on üle 17 000 euro, millest 15 000 eurot moodustab kultuuriministeeriumi eraldatud toetus.

Majandusosakonna juhataja sõnul on järgmisel aastal kavas värskendada ka rahvamaja fuajee väljanägemist ja teha seal remonti, kui selleks õnnestub vähegi raha leida.

Samuti tuleb tegutseda selles suunas, et saaks panna uued aknad ning maja soojapidavamaks muuta, praegu on akendel seespool ees kiled, et tuul läbi ei puhuks.

Rahvamaja juhataja Õilme Lainesaar sõnas, et nii töötajad kui külastajad on rõõmsad, sest saal on palju ilusam, heledam ja puhtam.

“Varem, kui krohvi kukkus, oli vaatepilt ikka trööstitu,” ütles Lainesaar, kes möönis, et mõneti on tegemist küll kosmeetilise muutusega ja remonditöid, mis vajalik veel ette võtta, jagub, kuid väga suur asi on seegi.

“Loodame, et järgmisel aastal ka fuajee ehk jalutussaal uueneb,” lisas rahvamaja juhataja Õilme Lainesaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles