Linnade liit pöördub omavalitsuste kaitseks Euroopa poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro logo Euroopa Keskpanga peahoone ees Frankfurdis.
Euro logo Euroopa Keskpanga peahoone ees Frankfurdis. Foto: SCANPIX

Eesti Linnade Liit (ELL) otsustas pöörduda omavalitsuste finantsautonoomia tagamiseks koos Eesti Maaomavalitsuste Liiduga Euroopa Nõukogu poole.


Liit on seisukohal, et kohalike omavalitsuste tulubaasi kärpimise, raha vähendamise ning täiendavate laenupiirangute rakendamisega on kohalike omavalitsuste eelarvete olukord oluliselt halvem kui varasematel eelarveperioodidel, selgub ELL-i teatest.

Seega on ELL-i hinnangul Eestis rakendatud meetmed vastuolus kohalike omavalitsuste finantsautonoomia põhimõtetega ja kärped võrreldes avaliku sektori kui terviku kärbetega ebaproportsionaalselt suured.

Lisaks tõdeb liit, et kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses ja Euroopa kohaliku omavalitsuse hartas deklareeritud kohaliku omavalitsuse põhimõtete kaitse ei ole veel iseenesestmõistetavaks kujunenud traditsiooni ja valitsemiskultuuriga piisavalt kaitstud.

Liit soovib, et Euroopa Nõukogu algataks regionaalsete ja kohalike omavalitsuste kongressi monitooringu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles