Nurmsalu favoriitidest: tahaksin ise valitseda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel tehakse Oberstdorfis algust tänavu 61. korda peetava nelja hüppemäe turneega. Küsimusele, kes võiks tänavu tõusta turnee valitsejaks, vastas Eesti suusahüppaja Kaarel Nurmsalu lõbusalt: «Tegelikult tahaksin ise valitseda, aga ilmselt on veel vara.»

Seejärel Nurmsalu tõsines ning nentis, et reeglite muudatuste tõttu on soosikuid üsna raske prognoosida. «Tänu uutele reeglitele võib vabalt minna ka nii, et mees, kes esimesed kolm etappi võidab, aga saab siis hüppel kehva tuule, langeb kokkuvõttes kümne seast välja,» mõtiskles Nurmsalu. «Uue varustuse ja uute reeglite järgi loeb tuul hüppes veel rohkem. Praegu on ennustamine ikka suhteliselt raske.»

Siiski toob ta välja kolm nime, kes võiksid üldesikoha napsata – mullune võitja ja MK-sarja üldliider austerlane Gregor Schlierenzauer, sakslane Severin Freund ja neli aastat tagasi nelja hüppemäe turneel võidutsenud austerlane Wolfgang Loitzl.

«Schlierenzauerit pakuksin sellepärast, et ta on lõpus tugevam olnud ja samm-sammult paremaks läinud,» selgitas Nurmsalu. «Freundi sellepärast, et ta on olnud suhteliselt stabiilne sel hooajal ja oli kaua MK-liider, mulle istub tema tehnika ja ta tundub olevat kindel hüppaja.»

«Ma ei tea miks, aga olen sel hooajal kogu aeg jälginud Loitzlit ja minu arvates on ta hüpped järjest paremaks läinud,» jätkas Nurmsalu. «Ta võiks seal seltskonnas olla must hobune. Loomulikult on nimesid, keda ei saa mainimata jätta, näiteks Andreas Kofler ja Kamil Stoch, aga ma millegipärast paneksin nende esimese kolme peale panuse. Aga ma pean ka lisama, et olen hästi kehv ennustaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles