Aasta 2012 menuraamatud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna “7x7”.
Vahur Kersna “7x7”. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Lääne-Virumaa keskraamatukogu menuraamatute esikolmiku aastal 2012 moodustavad Vahur Kersna “7x7”, Andrei Hvostovi Virumaa kirjandusauhinnaga pärjatud “Sillamäe passioon” ning Sofi Oksaneni “Puhastus”.


Raamatukogu andmetel on endiselt väga populaarne Petrone kirjastuse “Minu …” sari. Jätkuvalt loeti palju elulooraamatuid, kuigi see tendents on hakanud pisut vaibuma.

Populaarsete autorite hulka kuulub Vilde kirjandusauhinna laureaat Indrek Hargla apteeker Melchiori lugudega, samuti Erik Tohvri, kelle “E-armastust” ning arvukaid varasemaid teosed usinasti loetakse.

Aasta lõpus ilmunud raamatutest koguvad pikki järjekordi Sofi Oksaneni “Kuhu tuvid kadusid?” ja E. L. Jamesi erootiline menuromaan “Viiskümmend halli varjundit”.

Siis on tükike tühja maad ning järgnevad Hedvig Hansoni “Jutustamata lugu: Vanemuise näitleja Ellen Kaarma (1928 -1973)”, Kalle Muuli “Isamaa tagatuba: Mart Laari valitsus 1992-1994” ja Tiit Pruuli “Antiliibanon 2011”.

“Täpseid arve, kui palju on ühte või teist teost loetud, ei lisaks, sest see ei anna nagunii adekvaatset pilti. Laenutuste arv sõltub ka sellest, kui kiiresti on üks või teine raamat loetav ning kui palju meil on eksemplare,” ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktori kohusetäitja ja arendusspetsialist Tiina Kriisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles