Sõber: mängisime vastased maa-ala kaitsega üle

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber Tarvast juhendamas.
Andres Sõber Tarvast juhendamas. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Rakvere Tarva korvpallimeeskonna vägevad võidud said eile juurde järjekordse peatüki – Balti liiga vahegrupiturniiri avakohtumises alistati kodus Leedu keskmik Pasvalyse Pieno Zvaigzdes 93:75. Võidu väärtust tõstab teadmine, et Balti liigas oli see Leedu piimameistritele alles esimene kaotus. Alagrupiturniiril said nad kahel korral jagu isegi Kalev/Cramost.

«Tundsin, et mängisime vastased oma maa-ala kaitsega üle. Alguses mõtlesin, et võtame seda paar rünnakut, aga asi sujus ning lõpuks kasutasime seda päris palju ja vastane ei saanud midagi tehtud,» rääkis ilmselgelt rõõmus Tarva peatreener Andres Sõber. «Lisaks panid meie poisid kõik visked ära!»

Mängu eel oli Tarva seis keeruline, sest üks nende liidreid Maris Laksa oli vahepeal haige ning tegi esimese treeningu alles eelmisel päeval. Eile sekkus ta vahetusest, ent suutis ikkagi koguda 21 minutiga 20 punkti. Lisaks tavapäraselt meeskonda vedavatele palluritele tõstis Sõber esile ka Mihkel Schleicheri panust. «Rääkisin juba ammu, et see mees tõuseb vormi,» märkis ta.

Pasvalyse meeskond saabus Rakverre juba esmaspäeva õhtul. Sõbra sõnul valmistusid külalised kohtumiseks väga tõsiselt, lihvisid hommikusel treeningul liikumisi ja tegid muid asju. «Ega leedulased ju siia meelega kaotama tulnud, alagrupi läbisid nad ju täiseduga,» viitas Sõber. «Aga seekord tundsin küll, et mängisin vastaste treeneri üle. Koosseis oli neil ju kõva, lisaks Leedu meestele ka kolm ameeriklast.»

Sõber tegi oma hoolealustele kergemad treeningud. Aastavahetusel tehti harjutamises mitmepäevane paus, esimest korda koguneti alles 3. jaanuaril. Viimastel päevadel treeniti aga kord päevas.

Korvpalli Balti liiga

Rakvere Tarvas – Pasvalyse Pieno Zvaigzdes 93:75

Tarvas: Laksa 20, Lindmets 18, Umbraško 15, Tamm 12, 8 rs, Saks 11, Raley-Ross 10, Schleicher 5, Metsalu 2. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles