Patsiendid leiavad pikapeale tee haiglasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere haigla juures käib vilgas töö, suunavad sildid näitavad inimestele, kuidas õige tee leida.
Rakvere haigla juures käib vilgas töö, suunavad sildid näitavad inimestele, kuidas õige tee leida. Foto: Meelis Meilbaum

“Nüüd on täitsa lõpp,” ütles kepile toetuv Alja eile Rakvere haigla polikliiniku­poolsel uksel, kui trepil meest ootas.

“Varem sai kohe autoga ukse juurde, aga nüüd peab mees mitu korda sõitma, et mind peale võtta,” kurtis naine ja arvas, et üksinda küll seal hakkama ei saaks.

Samas oli ta rõõmus, et niipea enam haigla kanti sattuda ei tule.

Kuigi Rakvere haigla õendus- ja hoolduskorpuse ehitus algas juba detsembri keskpaigas, paistis veel eilegi paljude polikliinikusse teed otsivate inimeste nägudelt kerget segadust – esimese hooga kõnniti õigest uksest mööda ning autojuhtide pilgust peegeldus kõike muud kui arusaamist.

Kuid sellest ei lastud end häirida, kaks Ida-Virumaa naist leidsid sissepääsu lihtsasti, kuna igal pool on vajalikud sildid üleval.

Rakvere haigla juhatuse esimehe Ain Suurkaevu sõnul tõi aasta lõpp seoses ehitusega kaasa ligipääsu ja parkimisega seonduvaid muudatusi.

“Haigla on üles seadnud mitmeid suunaviitasid, kuid paraku liigub inimene eelkõige varasemate kogemuste ja mälestuste järgi ning ei pane neid suurt tähele,” ütles Suurkaev, et vahel saab inimestel ehk hing täis ja tekib küsimus, kas haiglas enam arstiabi tahetaksegi pakkuda, kuid kinnitas, et tahetakse ja tulevikus veelgi rohkem.

Nii soovitaski Suurkaev jälgida silte. Need näitavad juba Vabaduse tänaval õige teeharu kätte.

Haigla juhatuse esimees seletas, et kui haigete külastamiseks ja erakorralise meditsiini osakonda pöördumiseks tuleb läheneda haiglale linnametsa poolset teeotsa pidi ja majauksed, kust sisse pääseb, on ikka samad, siis polikliinikusse minekuks saab küll vanas kohas parkida, aga sisenemiseks tuleb ajutisi viitasid jälgida.

Polikliiniku ja kohviku külastaja pääseb majja linnapoolsest punase torni uksest või haigla laboratooriumi välisuksest. Ka seal on täiendavaid teejuhte selleks üles pandud.

Ain Suurkaev juhtis tähelepanu ka sellele, et polikliiniku registratuur on majas kohta vahetanud, kuna varasem asukoht läheb juba lähinädalal lammutamisele.

“Uue, kuid ikkagi ajutise asupaiga leidis registratuur Lõuna tänava polikliiniku esimesel korrusel otse kabinettide vastas,” kirjeldas ta, lisades et telefoninumbrid jäid samaks nagu ka registratuuri töötajad. “Ise nad küll kurdavad, et tööd ja segadust on juures, ent seda tehakse ikka eesmärgil, et peale ehituse valmimist pääseb ühest uksest peaaegu kõiki toimetusi tegema.”

Pikemas perspektiivis on plaanis mugavamaks muuta ka juurdepääs erakorralise meditsiini osakonnale.

Esialgu jääb see samaks kiirabide omaga, kuid peagi pääseb omal jalal kõndiv patsient sinna lihtsamat teed pidi.

Haigla õendushoolduskeskus läheb maksma 4,6 miljonit eurot ehk omajagu vähem kui eelkalkulatsioonide järgi kavandatud, selle ehitamist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Maja peaks valmis saama suve lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles