Nädala prognoos: pehme talveilm saabub alles pühapäeval

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv Velisel Märjamaa vallas.
Talv Velisel Märjamaa vallas. Foto: Evelin Sedrik

Kui täna on veel suhteliselt mõõdukad miinuskraadid, siis järgnevatel nädalapäevadel ulatuvad temperatuurid -20 kraadini. Pehme talveilm peaks taas saabuma pühapäeval.

Esmaspäev tuleb kõrgrõhuvööndi all suurema sajuta, teatas EMHI. Läänekaarest kandub veidi pehmemat õhku. Õhutemperatuur on 0 kuni -5, Kagu-Eestis kuni -8 kraadi.

Teisipäeva öö on kõrgrõhuvööndi mõjul veel peamiselt sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on -6 kuni -11, Lõuna-Eestis langeb -15 kraadi ümbrusse. Päeval laieneb Kesk-Euroopast madalrõhkkonna serv Eestini, lisandub niiskemat õhku ja Edela-Eestist alates suureneb lumesaju võimalus. Idakaare tuul veidi tugevneb. Õhutemperatuur on -5 kuni -9, Pärnu-Narva joonest kagu pool kuni -12 kraadi.

Kolmapäeval jääme madalrõhkkonna kirdeserva. Siin-seal sajab lund. Sadu on võrdlemisi nõrk. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -7 kuni -12, päeval -5 kuni -9 kraadi.

Neljapäeval tugevneb põhja poolt kõrgrõhkkond ja lõuna poolt avaldab survet madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail on tugevat kirdetuul oodata. Õhutemperatuur on öösel -7 kuni -13, päeval -5 kuni -10, Ida-Eestis -12 kraadi.

Reede on kõrgrõhuvööndi piires peamiselt sajuta. Tuul vaibub ja õhutemperatuur langeb. Öösel on -10 kuni -15, Ida-Eestis langeb -20 kraadi ümbrusse, päeval -7 kuni -12, Ida-Eestis võib jääda -15 kraadi piiresse.

Laupäev tuleb sajuta. Öösel ulatub üle Eesti kõrgrõhuvöönd. Tuul pöördub läänekaarde, kuid on veel nõrk. Õhutemperatuur tõuseb lääne- ja põhjaservas -3 kuni -8 kraadini, Kesk- ja Lõuna-Eestis on aga ilm veel väga külm, õhutemperatuur on -12 kuni -18, lõunapiiri lähistel aga langeb alla -20 kraadi. Päeval pöördub õhuvool loodesse ja ilm läheb pehmemaks. Õhutemperatuur on -2 kuni -7, vaid Lõuna-Eestis jääb alla -10 kraadi.

Pühapäeval on pehme talveilm. Õhutemperatuur on 0 kuni -5, vaid Lõuna-Eestis on võib veel alla -10 kraadi olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles