Ari Vataneni kutsus Eestisse Oleg Gross

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ari Vatanen.
Ari Vatanen. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti autospordiliidu presidendiks kandideeriva Ari Vataneni kutsus sellele ametikohale Virumaa ärimees Oleg Gross, kes on Vataneni ammune tuttav ning ühtlasi autospordiliidu juhatuse liige.

Grossi sõnul sai ta omaaegse autoralli maailmameistri ja neljakordse Pariisi-Dakari ralli võitjaga tuttavaks Soomes rallidel käies, kus esimesest kohtumisest tekkis pikemaajalisem tutvus.

“Arutasime juhatuses autospordiliidu olukorda ja täitsa jutu jätkuks küsisin, et huvitav, kas Ari tasemel mees võiks olla valmis seda kohta vastu võtma,” meenutas Gross, kuidas sündis idee kutsuda kuulus mees autospordiliitu juhtima.

Kui idee juhatuses heakskiidu pälvis, helistas Gross Vatanenile. “Alguses oli ta jahmunud, aga päev hiljem helistas tagasi ja andis oma nõusoleku,” kõneles Oleg Gross, kes lisas, et Vataneni nõusolek eeldas kõigi juhatuse liikmete toetust.

Grossi sõnul on Ari Vatanen maailmakodanik, kes on olnud europarlamendis nii Soome kui ka Prantsusmaa esindajana ja kelle ees on valla kõik rahvusvahelise autospordiföderatsiooni FIA uksed.

“Ega me mõtlegi, et ta kotiga raha siia toob, tema suhted on need, milles kasu näeme,” lausus Gross, lisades, et Vatanen on juba ammustest aegadest väga suur ja siiras Eesti fänn.

Ari Vatanenist võib seega saada läbi aegade esimene Eesti spordialaliidu välismaalasest president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles