Alanud nädal toob vihma ja plusskraadid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörts.
Lörts. Foto: Peeter Langovits

Käesoleval nädalal kõigub õhutemperatuur 0 kraadi ümbruses, ulatudes kohati kuni 2 kraadini. Oodata on nii lume- kui vihmasadu.

EMHI andmetel liigub teisipäeva öösel üle Eesti madalrõhulohk. Sajab nõrka lund ja on pinnatuisku. Puhub lõuna- ja edelatuul puhanguti 14 m/s, hommikuks jääb veidi nõrgemaks.

Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0 kuni -5 kraadi, Kesk- ja Ida-Eestis -6 kuni -8 kraadi. Päeval saab Läänemere idakaldal lühiajaliselt mõjusamaks kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail tuleb meil siin-seal veidi lund juurde. Lõunakaare tuul on ennelõunal nõrgem, pärastlõunal uuesti tugevneb. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0 kuni -2 kraadi, Kesk- ja Ida-Eestis -3 kuni -5 kraadi.

Kolmapäeval suureneb madalrõhkkonna mõju. Öösel sajab veel nõrka lund. Lõuna- ja kagutuul läheb vastu hommikut tugevamaks. Õhutemperatuur on -1 kuni -5, Ida-Eestis kuni -8 kraadi.

Päeval liigub Norra merele uus aktiivne madalrõhkkond ja selle lohk jõuab Läänemerele. Ennelõunal sajab siin-seal nõrka lund. Pärastlõunal jõuab saartele tihe lumesadu ja laieneb õhtul üle Eesti, tuiskab. Lääne pool läheb sadu üle lörtsiks. Jäiteoht on suur. Kagutuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis 0 kuni 2 kraadini, idapoolsetes maakondades on veel -1 kuni -4 kraadi.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond üle Skandinaavia Botnia lahe põhjatippu. Öö hakul on meil sadu tugev - lääne pool sajab lörtsi, ida pool lund ja tuiskab. On jäiteoht! Pärast keskööd lääne poolt alates saju intensiivsus väheneb.

Tuul pöördub lõunasse ja edelasse ning on väga tugev. Päeval sajab veidi lörtsi ja vihma, õhtu poole muutub sadu tihedamaks. Edelatuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni 2 kraadi, üksnes öö hakul on idaservas veel veidi alla 0 kraadi.

Reedeks madalrõhkkond nõrgeneb ja liigub Soome. Eesti jääb selle servaalale. Mõnes kohas sajab veidi lörtsi. Edelatuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on -4 kuni 1 kraadi.

Laupäeval madalrõhkkonna mõju väheneb. Kohati sajab nõrka lund. Ilm on vaikne. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7 kraadi, päeval -1 kuni -5 kraadi.

Pühapäeval jõuab Kesk-Euroopasse uus madalrõhkkond ja see suundub edasi itta. Kas selle lumepilved ulatuvad Eestini, on veel vara öelda. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -9 kraadi, päeval -1 kuni -5 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles