Üks Kyäni toode keelati, abilinnapea ei tea midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere abilinnapea Rainer Miltopi sõidukiks olev Kyäni kirjadega auto paneb mõned muigama, teised aga kadedust tundma. Samas on omaette kummaline, et Kyäni-äriga tegelevad nii abilinnapea kui volikogu liige ning veel mitu tuntud rakverlast. Juba vanad roomlased teadsid, et raha ei haise.
Rakvere abilinnapea Rainer Miltopi sõidukiks olev Kyäni kirjadega auto paneb mõned muigama, teised aga kadedust tundma. Samas on omaette kummaline, et Kyäni-äriga tegelevad nii abilinnapea kui volikogu liige ning veel mitu tuntud rakverlast. Juba vanad roomlased teadsid, et raha ei haise. Foto: Eero Vabamägi

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) teavitas, et Kyäni Europe AB müüdavat toidulisandit Kyäni Sunset ei ole lubatud Euroopa Liidus turustada. Põhjuseks öeldi toodetes E-vitamiini allikana ja lisaainena kasutatav tokotrienool, mis ei ole lubatud ühendite nimekirjas.

VTA on teinud toidulisandi Kyäni Sunset turuleviijale ettekirjutuse, millega kohustab peatama toote turustamise ja müügi Eestis, ning edastanud läbi RASFFi kiirhoiatussüsteemi informatsiooni teistele liikmesriikidele.

Veterinaar- ja toiduamet soovitab tarbijatel mitte osta ega tarbida toidulisandit Kyäni Sunset.

Rakvere tuntuim Kyäni edasimüüja, abilinnapea Rainer Miltop, kes ajab ka ametiasju Kyäni värvides autoga, ütles, et tema teada on Kyäni Sunset Euroopa Liidus lubatud. “Kuidas seda muidu siis Eestisse saaks tuua,” küsis Miltop.

Abilinnapea lisas, et kuna omab vaid infot, mida Kyäni kontori kaudu talle on edastatud, ja Kyäni Sunseti keelustamisest ei tea ta midagi, ei oska ta ka adekvaatselt kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles