Simuna saun paneb uksed kinni, teenust hakatakse osutama spordihoones

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Martin Pau

Simuna avalik saun suletakse, alates 9. veebruarist saavad kõik soovijad kasutada sealse spordihoone saunu.

Avalikku saunateenust hakatakse osutama laupäeval kella 18–20 nii meestele kui naistele. Muul ajal jäävad saunad endiselt avatuks spordihoone külastajatele. Simunas käib igal nädalal ühissaunas keskmiselt kümmekond inimest. Sealsed ruumid on aga kehvas seisus.

“Simuna sauna suurim probleem on see, et katuse kordategemine nõuaks lähiaastatel olulist rahalist panustamist, samas on vallas veel hooneid, mis vajavad investeeringut. Ka ei olnud senine töötaja enam nõus sauna kütma ning tuli otsida teisi lahendusi,” selgitas Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.

Vallajuht lisas, et kuna Simuna spordihoone saunad on suhtelises alakasutuses, saab Simuna rahvale seal teenust pakkuda. “Kindlasti vajab uus koht veidi harjumist ja omaksvõtmist,” märkis Kesküla.

Spordihoone saunades on võimalik vihelda, viht peab olema endal kaasas.  Piletihinnad on isegi odavamad kui varem – täiskasvanule 1.60, pensionärile euro ning õpilastele 35 senti. Et Triigiski osutatakse saunateenust spordihoones, siis otsustati hinnad ühtlustada.

Simuna spordihoone juhataja Hillar Kasu sõnul on spordihoone saunades tehtud saunaliste vastuvõtuks mitmeid ettevalmistusi: ühe sauna kerisele muretseti uued kivid, samuti saunaliste tarvis pingid ja kausid. “Oleme spordihoone tegevuse nii ümber korraldanud, et avaliku sauna aegadel spordirahvast saunades pole,” rääkis Kasu.

Simuna elanikud saatsid vallavalitsusele 17 allkirjaga pöördumise, milles palutakse tegevuse jätkamist senises saunas. Indrek Kesküla ütles, et vallavalitsus on huvitatud võimalusest läbi rääkida, kui keegi soovib ise hakata saunas teenust pakkuma. “Kui kohalike seas leidub keegi, kes on nõus sauna majandama ja jätkama, oleks vald valmis saunahoone andma ka teatud ajaks tasuta kasutusse,” kinnitas vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles