Surmasõidu asjus kriminaalmenetlust ei tule

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaik täitus leinaküünaldega.
Õnnetuspaik täitus leinaküünaldega. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Politsei ei alusta eelmise nädala neljapäeva varahommikul Laekvere vallas Padu külas nelja noore inimese elu nõudnud liiklusõnnetuse uurimiseks kriminaalmenetlust, sest traagilise liiklusõnnetuse põhjustaja hukkus.


Küll aga uurib politsei õnnetuse asjaolusid väärteomenetluse käigus.



Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk ütles, et liiklusõnnetuse arvatav põhjustaja hukkus ja seetõttu ei ole kriminaalmenetluse alustamine vajalik, sest süüdistust poleks kellelegi esitada.



Rakvere politseiosakonna pressiesindaja mari Riina Rist ütles uudisteagentuurile BNS, et politsei selgitab õnnetuse asjaolud välja väärteomenetluse käigus. Menetluse raames on tellitud mitmeid ekspertiise. "Näiteks peavad ekspertiisid selgitama, kas autost välja paiskunud noormees oli ikka sõiduki roolis ja kas ta võis olla tarvitanud alkoholi," sõnas Rist.



Politsei pressiesindaja ütlust mööda peab liiklustehniline ekspertiis selgitama õnnetusse sattunud BMW kiiruse avarii hetkel ning samuti selle, kas autos viibinutel olid turvavööd kinni.



Eelmise nädala neljapäeva varahommikul kaldus sõiduauto BMW Laekvere vallas Kapu-Rakke-Paasvere tee 33. kilomeetril lauges paremkurvis teelt välja, rullus mitu korda üle katuse ning süttis seejärel põlema.



Sõidukist paiskus välja ja hukkus 20-aastane Georg, kes politsei andmetel võis olla surmaauto roolis. Noorel mehel oli esmane juhiluba ja politsei oli teda varem lubatud sõidukiiruse ületamise eest karistanud.



Autosse põlesid sisse 18aastast sünnipäeva tähistanud Maili ning 20aastased Siim ja Rünno.



Ida prefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar Tarmo Tammiste on varem öelnud, et sündmuskoha vaatlus andis alust arvata, et sõiduautol BMW oli õnnetuse hetkel väga suur sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles